Zemessardzes orķestra bigbends aicina uz koncertu Dubultu koncertzālē

Kultūra
Sargs.lv
Orķestris
Foto: Foto: Zemessardzes orķestris

Šovakar plkst.19.00 Jūrmalas Mūzikas vidusskolas Dubultu koncertzālē (Strēlnieku prospektā 30, Jūrmalā) Zemessardzes orķestra bigbends piedalīsies koncertā “Pūtēju orķestris bigbenda skaņās”. Bigbenda sastāvam radītas kompozīcijas un aranžējumus mākslinieciskā vadītāja kapteiņa Anda Kareļa vadībā Zemessardzes orķestra bigbends atskaņos kopā ar dziedātāju Luīzi Krastu un repa mākslinieku R.2.R.S., savukārt, Jelgavas bigbendam mākslinieciskā vadītāja Raita Ašmaņa vadībā pievienosies solisti – Aija Vītoliņa-Freimane (balss) un Andis Klučnieks (flauta).

“Šajā koncertā tiks atskaņota mūsdienīga mūzika profesionālu mūziķu izpildījumā, pat mijoties repam ar vokālo un instrumentālo mūziku. Bigbenda izpildījumā dzirdēsiet sarežģītu un augstas klases instrumentālo mūziku, tostarp, Teda Džounsa (Thad Jones), Kīta Džereta (Keith Jarrett), Gordona Gudvina (Gordon Goodwin), Čika Koreas (Chick Corea) un citu pasaules džeza mūzikas personību kompozīcijas. Esmu gandarīts par pagājušajā gadā aizsākto sadarbību ar repa mākslinieku Artūru Strēlnieku ar skatuves vārdu R.2.R.S., kurš ikdienā ir Militārās policijas karavīrs. Šīs sadarbības ietvaros īpaši Zemessardzes orķestra bigbendam komponēti un aranžēti skaņdarbi, kuru autore ir Zemessardzes orķestra un bigbenda mūziķe, saksofoniste Inga Meijere. Savukārt, Zemessardzes orķestra mūziķes dziedātājas Luīzes Krastas izpildījumā klausītājiem būs iespēja dzirdēt fanka mūzikas žanra kompozīcijas,” stāsta Nacionālo bruņoto spēku galvenais diriģents un Zemessardzes orķestra priekšnieks kapteinis A. Karelis.

Image
Orķestris
Foto: Foto: Zemessardzes orķestris
Foto: Zemessardzes orķestris

Zemessardzes orķestris dibināts 2011. gada 1. novembrī. Orķestra uzdevums ir Zemessardzes popularizēšana sabiedrībā, kā arī Zemessardzes un Nacionālo bruņoto spēku ceremoniju muzikālā noformēšana. Pastāvēšanas gadu laikā Zemessardzes orķestris ir piedalījies arī dažādu pilsētu svētkos un sabiedriskos pasākumos. Zemessardzes orķestris koncertējis arī Lietuvā, Igaunijā, Somijā, Vācijā, Ukrainā, ASV un Kanādā, sadarbojas ar Zemessardzes kori “Stars”, populāriem solistiem, kā arī ar Mičiganas gvardes 126. armijas orķestri, Kanādas Bruņoto spēku Centrālo orķestri un Spānijas Operacionālo kaujas nodrošinājuma spēku orķestri.

Ieeja koncertā “Pūtēju orķestris bigbenda skaņās” ar bezmaksas ielūgumiem, kurus var pieteikt pa tālr.67764416. Koncertu rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Jūrmalas mūzikas vidusskolu.

Dalies ar šo ziņu