O. Kalpaka muzejā “Airītes” plānots veidot brīvdabas militārās tehnikas izstādi

Kultūra
Sargs.lv
Airītes
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Latvijas Kara muzejs iecerējis izveidot brīvdabas militārās tehnikas ekspozīciju pulkveža Oskara Kalpaka memoriālajā muzejā “Airītes” Skrundas novadā, to portālam “Sargs.lv” pastāstīja Latvijas Kara muzeja direktora pienākumu izpildītājs Juris Ciganovs.

Viņš stāstīja, ka “Airītēs” plānots izveidot speciālu skatu laukumu, kurā tiks izvietota mūsdienās Nacionālajos bruņotajos spēkos izmantotā bruņutehnika un smagie ieroči. Šo muzeja ieceri atbalsta arī Aizsardzības ministrija.

“Šī būs ekspozīcija par mūsdienu bruņotajiem spēkiem un to rīcībā esošajiem ieročiem. Šādi mēs mēģināsim popularizēt arī pašus Nacionālos bruņotos spēkus, stāstot par to attīstību,” uzsvēra Latvijas Kara muzeja direktora pienākumu izpildītājs.

Sākotnēji uz “Airītēm” plānots pārvest tās tehnikas vienības, kas kā apskates objekti jau ir izstādīti Skrundas novada poligonā “Mežaine”. Tomēr kad ekspozīcija būs gatava muzeja apmeklētāju uzņemšanai vēl neesot skaidrs.

Image
Airītes
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Kā piebilst J. Ciganovs, ārpus Rīgas esošās Latvijas Kara muzeja filiāles ir populāras muzeja apmeklētāju vidū. To pierāda Ziemassvētku kaujām veltītais Muzejs “Mangaļi” Jelgavas novadā, kura apmeklētāji var iepazīties ne tikai ar eksponātiem muzeja iekštelpās, bet arī apskatīt Pirmā pasaules kara kauju nocietinājumus. Šāda brīvdabas bruņu tehnikas eksponātu izvietošana veicinās arī muzeja “Airītes” apmeklētāju pieplūdumu.

Dalies ar šo ziņu