Izraēla sāk operāciju Gazas al Šifas slimnīcā, kur mitinās augsta ranga teroristi

Konfliktu zonas
LETA/AFP
Atbildes trieciens palestīniešu Hamās teroristiem
Foto: Atbildes trieciens palestīniešu Hamās teroristiem Foto: AP/Scanpix

Izraēlas armija pirmdien sāka operāciju ap Gazas joslas lielāko slimnīcu - Gazas pilsētā esošo al Šifas slimnīcu -, un aculiecinieki ziņo par gaisa triecieniem slimnīcas apkārtnē. Izraēlas karavīri "pašlaik veic precīzu operāciju al Šifas slimnīcas apkaimē", paziņoja Izraēlas armija, operāciju pamatojot ar izlūkošanas informāciju, ka slimnīcu izmanto palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamās" augsta ranga teroristi.

Kā pausts armijas paziņojumā, karavīriem dots rīkojums operāciju veikt piesardzīgi, lai izvairītos no kaitējuma pacientiem, civiliedzīvotājiem, darbiniekiem un medicīniskajam aprīkojumam.

Aculiecinieki no Gazas ziņu aģentūrai AFP teica, ka slimnīcas teritoriju ielenkuši tanki.

Izraēlas armija novembrī jau veica operāciju al Šifas slimnīcā, izraisot starptautisku nosodījumu, jo slimnīcas kompleksā patvērumu meklēja daudzi cilvēki.

Pēc 15.novembra operācijas Izraēla paziņoja, ka al Šifā atrasti ieroči un cits militārais aprīkojums, kā arī pagrabā ir 55 metru garš tunelis. Izraēla arī publicēja video ar pierādījumiem par iespējamu ķīlnieku turēšanu slimnīcas pagrabā.

Izraēlas armija vairākkārt ir apsūdzējusi "Hamās" par militāru operāciju veikšanu no slimnīcām un citām medicīnas iestādēm. Kaujinieku grupējums to neliedz.

ANO aplēses liecina, ka kopš kara sākuma Gazas joslā cietušas 155 veselības aprūpes iestādes.

Pagājušā gada 7.oktobrī "Hamās" sarīkotajā slaktiņā Izraēlā teroristi noslepkavoja aptuveni 1160 cilvēkus, pamatā civilpersonas, un sagrāba apmēram 250 ķīlniekus. "Hamās" gūstā joprojām ir 130 ķīlnieki, no kuriem, kā uzskata Izraēla, 33 ir miruši.

Reaģējot uz 7.oktobra slaktiņu Izraēla paudusi apņēmību iznīcināt "Hamās" un uzsākusi plašu militāro operāciju Gazas joslā.

Dalies ar šo ziņu