Krievijas drona uzbrukumā Ukrainas dienvidos nogalināti divi Francijas pilsoņi

Konfliktu zonas
LETA/AFP
Ukrainas policisti atmīnē Krievijas palaistu dronu
Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas dienvidu pilsēta Berislava pie Hersonas ceturtdien tika pakļauta Krievijas drona uzbrukumam, kurā nogalināti divi Francijas pilsoņi un ievainoti vēl trīs ārzemnieki, paziņoja Ukrainas amatpersonas.

"Ārvalstu brīvprātīgie tika nogalināti un ievainoti ienaidnieka trieciena Berislavai rezultātā," lietotnē "Telegram" paziņoja Hersonas apgabala kara administrācijas vadītājs Oleksandrs Prokudins.

Viņš neprecizēja šo brīvprātīgo pienākumus, bet raksturoja viņus ar ukraiņu vārdu, kas parasti nozīmē humānās palīdzības organizāciju darbiniekus.

"Krievijas armija nogalināja divus Francijas pilsoņus. Vēl trīs ārzemnieki guva vieglus ievainojumus," piebilda Prokudins, izsakot līdzjūtību mirušo ģimenēm.

Ukrainas nacionālā policija ziņoja, ka drona uzbrukumā nogalināti divi vīrieši ar Francijas pilsonību un ievainoti vēl četri cilvēki. Viens no ievainotajiem bija 41 gadu vecs vīrietis no Odesas. 

"Visi upuri ieradās Hersonas apgabalā kā brīvprātīgie," policija paziņoja lietotnē "Telegram", piebilstot, ka ir sākusi šī uzbrukuma izmeklēšanu.

Berislava, kas atrodas pie Dņepras upes tuvu frontes līnijai, regulāri tiek pakļauta Krievijas dronu un artilērijas uzbrukumiem. 27. janvārī vienu cilvēku šajā pilsētā nogalināja spridzeklis, kas bija palaists no krievu drona. 

Dalies ar šo ziņu