SIA "Brasa Defence Systems" sadarbībā ar Latvijas Ebreju kopienu Izraēlai nosūtījusi taktisko kaujas apģērbu

Konfliktu zonas
Sargs.lv
SIA “Brasa Defence Systems” sadarbībā ar Latvijas Ebreju kopienu Izraēlai nosūtījusi taktisko kaujas apģērbu
Foto: SIA “Brasa Defence Systems” sadarbībā ar Latvijas Ebreju kopienu Izraēlai nosūtījusi taktisko kaujas apģērbu Foto: Brasa Defence Systems

Funkcionālā apģērba un taktiskā ekipējuma ražotājs uzņēmums SIA “Brasa Defence Systems” 20. decembrī uz Izraēlu nosūtīja vairākus simtus dažāda veida daudzlīmeņu kaujas apģērbu sistēmas elementus, kas paredzēti operācijām skarbos laika apstākļos. Preces pasūtītājs ir Izraēlas sabiedriskā organizācija, kas sniedz atbalstu brīvprātīgo kaujas vienībām. Sūtījumā atbalstu nodrošināja arī Latvijas Ebreju kopiena.

Gan pēc Krievijas aizsāktā kara Ukrainā, gan tagad, kad “Hamās” teroristi veica uzbrukumu Izraēlai, ar uzņēmumu ir sazinājušās vairākas organizācijas, kuras interesējas par iespējamo palīdzības sniegšanu uzbrukumos pakļautajām valstīm.

“Mēs redzam, ka pat tik militāri attīstītām valstīm kā Izraēla, ir nepieciešama palīdzība. Iepriekš esam palīdzējuši arī Ukrainai, taču tagad nosūtām Izraēlai vairākus simtus taktisko daudzlīmeņa kaujas apģērbu vienības. Lai arī Izraēla atrodas salīdzinoši tālu, tomēr mēs saprotam, ka demokrātiskajām valstīm ir jāturas kopā, tāpēc ir piešķīrām ievērojamu atlaidi konkrētajam pirkumam. Šī situācija kalpo arī kā treniņš, kurā varam pārbaudīt savas industrijas spējas un kapacitāti reaģēšanai uz dažādām krīzes situācijām,” portālam “Sargs.lv” atzina militārā ekipējuma ražošanas uzņēmuma "Brasa Defence Systems" pārstāvis Kristiāns Brēdermanis.

7.oktobrī "Hamās" sarīkoja slaktiņu Izraēlā, noslepkavojot vairāk nekā 1200 cilvēku, no kuriem absolūtais vairākums bija civilpersonas. Vēl aptuveni 240 cilvēkus, tajā skaitā sievietes, bērnus un sirmgalvjus, teroristi sagrāba par ķīlniekiem un aizveda uz Gazas joslu.

Piedzīvojot plašāko uzbrukumu kopš valsts dibināšanas 1948.gadā, Izraēla uz "Hamās" uzbrukumu reaģēja, uzsākot Gazas joslas masveida bombardēšanu, bet vēlāk izvērsa arī sauszemes operāciju.

Dalies ar šo ziņu