Krievu okupanti kaujās pie Bahmutas iznīcina arī savus karavīrus; sīvas kaujas turpinās pie Avdijivkas

Konfliktu zonas
Sargs.lv/UNIAN/LETA/BBC
Ukrainas spēki pie Bahmutas
Foto: Zumapress/Scanpix

Bahmutas virzienā norit smagas kaujas, turpinoties Krievijas okupantu pretuzbrukumiem, kuros regulāri tiek izmantota artilērija un fugasa bumbas, telemaratona laikā vēstīja Ukrainas 26. artilērijas brigādes preses virsnieks Oļegs Kalašņikovs. Viņš norādīja, ka atsevišķos gadījumos okupantu karaspēks esot atklājis uguni arī pa savām vienībām – vai nu, lai apturētu atkāpšanos, vai arī, lai ievilinātu slazdā ukraiņu karavīrus.

Artilērijas brigādes pārstāvis atklāja, ka visaktīvākie Krievijas spēku uzbrukumi norisinās ziemeļu flangā pie Verhovkas un Bogdanovkas.

“Tāpat ļoti sīvas kaujas norit dienvidos – tā ir Kļiščijivka, Andrijivka, kur pretinieks uzbrūk ar nelielām grupām, pastāvīgi strādā artilērija un iesaistīta aviācijas komponente – tās ir vadāmās 250 kg fugasa aviācijas bumbas. Tur notiek ļoti smagas kaujas. Pretinieks cenšas piekļūt tuvāk apdzīvotajām vietām, taču neveiksmīgi,” stāstīja O. Kalašņikovs.

Viņš piebilda, ka pretinieks netaupa savu personālsastāvu, dodas triecienos viļņveidīgi, nelielās grupās pa 8-10 cilvēkiem.

“Mēs vērojam viņu neprātīgo taktiku, vienkārši zaudējot cilvēkus lielā skaitā, cenšoties pavirzīties uz priekšu. Pretinieks vēlas ieņemt mūsu virsotnes – Andrijivku un Kļiščijivku, kas mums ļauj kontrolēt dzelzceļu un daļu Bahmutas pilsētas,” uzsvēra 26. artilērijas brigādes preses virsnieks.

Pēc viņa vārdiem situācija ir gana dinamiska, dažām pozīcijām pārejot no vienām rokām nākamajās un atpakaļ. “Mēs novērojam situāciju, kad okupanti speciāli paliek pozīcijās un funkcionē kā ēsma – kad mūsu vienības tur iegāja iekšā, viņi deva triecienu ne tikai pa mūsu personālsastāvu, bet iznīcināja arī savējos.”

Tāpat viņš piebilda, ka bijuši arī vairāki gadījumi šoruden, kad okupanti Andrijivkā izdarījuši triecienu pa saviem karavīriem, kuri padevušies gūstā. Šādi gadījumi neesot retums.

Kaujas turpinās arī pie Avdijivkas, un Ukrainas bruņoto spēku ģenerālštābs pirmdienas rītā paziņoja, ka Ukrainas bruņotie spēki pēdējo 24 stundu laikā Avdijivkas tuvumā atvairījuši 30 Krievijas uzbrukumus.

"Avdijivkas virzienā ienaidnieks ar aviācijas atbalstu neatstāj mēģinājumus aplenkt Avdijivku. Mūsu karavīri nelokāmi turas aizsardzībā, radot ievērojamus zaudējumus okupantiem," teikts ģenerālštāba kopsavilkumā.

Ģenerālštābs norādīja, ka krievi ir uzbrukuši Avdijivkai tieši un no abiem flangiem.

Ukrainas militārie blogeri pēdējās diennakts laikā ir apstiprinājuši Krievijas blogeru ziņojumus, ka krievu vienībām izdevies nedaudz pavirzīties Avdijivkas dienvidaustrumu nomalē.

Dalies ar šo ziņu