Krievijas armijas karavīri pamet Bahmutu "histērisku" rīkojumu dēļ

Konfliktu zonas
Sargs.lv/Newsweek
Miris Krievijas karavīrs pie Andrijivkas
Foto: AP/Scanpix

Krievijas karavīri un militārie blogeri ziņo, ka Kremlis dod "nepārdomātas un neatbalstītas" pavēles, lai steidzami atgūtu teritoriju uz dienvidiem no Bahmutas, ko nesen atbrīvoja Ukraina, vēsta “Newsweek”.

Sociālajos tīklos publicētajā video Krievijas 1442. pulka mobilizētie karavīri no Altaja apgabala atklāja, ka viņi ir izvēlējušies pamest fronti un atstāt savu ekipējumu un bruņojumu netālu no Kļiščijivkas ciema, kas atrodas aptuveni desmit kilometrus uz dienvidrietumiem no Bahmutas. Karavīri izvēlējās pamest Kļiščijivku pēc tam, kad viņiem tika pavēlēts uzbrukt Doņeckas pilsētas virzienā, lai atgūtu zaudēto teritoriju.

Šo video sociālo tīklu platformā “X” publiskoja ieslodzīts Krievijas ultranacionālists Igors Girkins (Igor Girkin). Kā avotu šo video izmantojis arī Kara studiju institūts (ISW) savā jaunākajā novērtējumā par karu Ukrainā.

ISW ziņojumā teikts, ka video redzamie Krievijas karavīri sūdzas par to, ka viņi tiek izvietoti frontes līnijā bez funkcionālas munīcijas, un, ka pulks cieš no "zemas morāles", pieaugot ziņu skaitam par Ukrainas karaspēka efektīvo krievu vienību iznīcināšanu šajā reģionā.

1442. pulka videoklips tika publicēts, kad Krievijas militārais blogeris Svjatoslavs Goļikovs (Svyatoslav Golikov) savā “Telegram” kanālā otrdien apgalvoja, ka situācija Bahmutas dienvidos joprojām ir "ļoti sarežģīta" sakarā ar "histēriskām atbildes darbībām, ko mūsu pavēlniecība veic šajā apgabalā".

Ukraina pagājušajā nedēļā paziņoja, ka veiksmīgi atguvusi Andrijivku, kas atrodas aptuveni 13 kilometrus uz dienvidiem no Bahmutas, un paziņoja, ka Krievijas spēki šajā apgabalā pēc kaujas ir "sagrauti".

Krievijas iebrukums Ukrainā, kas rit jau gandrīz 19 mēnešus, ir nomocījis Krievijas armiju. Karavīru starpā valda zema morāle, daudzi sūdzas, ka tiek sūtīti uz fronti ievainoti, bez atbilstoša ekipējuma vai apmācības.

Dalies ar šo ziņu