Ukrainas izlūkdienests: Krimas iedzīvotāji veic “sistemātisku” sabotāžu pret Krievijas militārajām bāzēm

Konfliktu zonas
The Kyiv Independent/Sargs.lv
Ilustratīvs attēls. Okupācijas varas policists Krimā bloķējis ceļu uz militāro mācību polici, kurā izcēlušās liesmas
Foto: Reuters/Scanpix

Proukrainiski noskaņotie Krimas iedzīvotāji "sistemātiski" uzbrūk Krievijas militārajām bāzēm ar Molotova kokteiļiem, liekot okupantu spēkiem pastiprināt uzraudzību pussalā, mediju “The Kyiv Independent” informēja Ukrainas militārās izlūkošanas dienests.

Saskaņā ar Galvenā izlūkošanas direktorāta (HUR) sniegto informāciju, konfrontācijas starp proukrainiskiem iedzīvotājiem un okupācijas varas iestādēm kļūst arvien biežākas.

Lai apspiestu domstarpības, Krievija vēršas pret jebkādām "aizdomīgām" personām, kas varētu būt iesaistītas šādos incidentos, izmantojot masveida aizturēšanu un vardarbību, ziņo izlūkdienests.

Tiek ziņots, ka vairāki pilsoņi, kuri atteikušies pieņemt Krievijas pilsonību, "pazūd", bet citi tiek atlaisti no darba, viņiem draud naudas sodi vai īpašuma zaudēšana.

Saskaņā ar HUR datiem lielākā daļa aizturēto un arestēto ir Krimas tatāri.

Krima ir okupēta jau kopš 2014. gada. Krimas tatārus un proukrainiskos aktīvistus, kuri palikuši pussalā, regulāri vajā okupācijas varas iestādes.

Pēdējo nedēļu laikā bieži tiek ziņots par sabotāžām un uzbrukumiem okupētajai pussalai. 17.jūlijā tika uzspridzināts viens no Krimas tilta laidumiem, savukārt 28.jūlijā HUR ziņoja par munīcijas noliktavas iznīcināšanu pussalā 28. jūlijā, taču savu saistību neapstiprināja.

Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs 25. jūlijā paziņoja, ka Ukraina turpinās uzbrukt mērķiem Krievijas okupētajā Krimā, lai samazinātu Krievijas kaujas spējas un "palīdzētu glābt ukraiņu dzīvības".

Dalies ar šo ziņu