Zalužnijs: Runas par lēno pretuzbrukumu tracina

Konfliktu zonas
LETA/BBC
Ukrainas Bruņoto spēku virspavēlnieks ģenerālis Valērijs Zalužnijs
Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas Bruņoto spēku virspavēlnieks ģenerālis Valērijs Zalužnijs intervijā laikrakstam "Washington Post" sacīja, ka par katru ukraiņu zemes deokupēto metru karavīri maksā ar asinīm, tāpēc viņu tracina komentāri, ka pretuzbrukums nenotiek tik ātri, kā cerēts.

"Mums ir vajadzīgs vairāk munīcijas. Karaspēkam ir jāsaņem vismaz tikpat šāviņu, cik ienaidniekam, bet dažkārt pretinieka pārsvars ir desmit reizes," intervijā sacīja virspavēlnieks.

"Daži tanki "Leopard" ir iznīcināti. Mēs saņēmām tos nevis tāpēc, lai brauktu ar tiem parādēs vai lai ar tiem fotografētos politiķi un slavenības. Tie šeit ieradās uz karu. "Leopard" kaujas laukā nav leopards, bet mērķis," viņš skaidroja.

"NATO lidmašīnu skaits, kas dežurē pie mūsu robežām, ir divas reizes lielāks nekā krievu lidmašīnu skaits, kas grauj mūsu pozīcijas. Kāpēc mēs nevaram paņemt vismaz trešo daļu no turienes un pārsviest šeit," vaicāja ģenerālis.

"Man nav vajadzīgas 120 lidmašīnas. Es negrasos draudēt visai pasaulei. Ir pietiekami ar ļoti ierobežotu skaitu. Bet tās ir vajadzīgas. Jo cita ceļa nav. Jo ienaidnieks izmanto citas paaudzes aviāciju," norādīja Zalužnijs.

"Grupējums "Vagner" ir aizgājis no frontes līnijas, bet krievu aizsardzība tā dēļ vājāka nav palikusi," viņš skaidroja.

"Man ir daudz bažu, to vidū ir arī "Vagner". Mūsu uzdevums - sagatavoties sliktākajai un maksimāli iespējamajai notikumu attīstībai" saistībā ar iespējamo "Vagner" karotāju izvietošanu Baltkrievijā, viņš piebilda.

"Runas par kodoltriecienu vai Zaporižjas AES uzspridzināšanu mani neaptur. Mums ir jāatbrīvo mūsu teritorijas," uzsvēra virspavēlnieks.

Dalies ar šo ziņu