Mihailo Podoļaks: Ukrainas pretuzbrukums jau ir sācies

Konfliktu zonas
Sargs.lv/UNIAN
Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks
Foto: Ukrinform/SIPA/Scanpix

Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks intervijā Itālijas televīzijas kanālam “Rai” paziņojis, ka Ukrainas Bruņoto spēku pretuzbrukums jau ir sācies. Uzbrukuma operācijas turpinās jau vairākas dienas.

“Jau vairākas dienas turpinās mūsu pretuzbrukums, intensīva karadarbība norisinās 1500 kilometru garā frontes līnijā,” prezidenta biroja vadītāja padomnieks pauda intervijā.

Podoļaks atkārtoti uzsvēra, ka Ukrainas karavīri neveiks triecienus pa Krievijas teritoriju ar Rietumu piegādātajiem ieročiem – tos izmantos tikai okupēto teritoriju atbrīvošanai.

“Mēs nevēlamies izdarīt triecienus pa Krievijas teritoriju, bet izmantosim šos ieročus, lai iznīcinātu Krievijas bruņoto spēku pozīcijas Maskavas okupētajās teritorijās, tostarp Donbasā un Krimā,” skaidroja Podoļaks.

Prezidenta biroja vadītāja padomnieks atklāja, ka šobrīd Ukrainas rīcībā ir tālās darbības raķetes “Storm Shadow”, tanki “Leopard”, pretgaisa aizsardzības sistēmas, kuras piegādājusi Francija un Itālija.

“Iznīcinātāji F-16 beidzot ļaus mums noslēgt savu gaisa telpu. Paradokss: ja šīs lidmašīnas būtu bijušas mūsu rīcībā jau pirms gada, šobrīd karš jau būtu beidzies,” viņš piebilda.

Vēlāk Mihailo Podoļaks savā “Twitter” kontā precizēja, ka pretuzbrukums sevī ietver arī krievu okupantu loģistikas nodrošinājuma iznīcināšanu. “Pretuzbrukums nav tikai viens konkrēts “pasākums”, kas sākas konkrētā dienā un laikā ar svinīgu sarkanās lentes pārgriešanu,” norādīja padomnieks.

Viņš skaidroja, ka tas ietver desmitiem atšķirīgu kaujas darbību Krievijas okupācijas spēku iznīcināšanai dažādos virzienos, un šīs darbības “notika vakar, notiek šodien un notiks arī rīt.”

Dalies ar šo ziņu