Krievijā aizdegusies rūpnīca, kurā ražo kodolraķešu dzinējus

Konfliktu zonas
Sargs.lv/Newsweek
Krievijā aizdegusies rūpnīca, kurā ražo kodolraķešu dzinējus
Foto: Krievijā aizdegusies rūpnīca, kurā ražo kodolraķešu dzinējus Foto: Special Kherson Cat/Twitter

Ugunsgrēks izcēlies Krievijas rūpnīcas teritorijā, kas ražo iekārtas Krievijas armijai, vēsta valsts mediji. Pēc vietējo mediju ziņām, pirms ugunsgrēka noticis sprādziens.

Tiek ziņots, ka no degošās ēkas Jaroslavļas motoru rūpnīcā izglābti septiņi cilvēki, vēl 218 evakuēja objekta administrācija. Savā tīmekļa vietnē uzņēmums sevi raksturo kā vienu no lielākajiem Krievijas uzņēmumiem, kas ražo daudzfunkcionālus dīzeļdzinējus, sajūgus, ātrumkārbas un citas rezerves daļas.

Sociālajos tīklos cirkulējošās fotogrāfijās redzami biezi melnu dūmu mutuļi, kas paceļas debesīs.

 

Krievu analītiķis Anatolijs Ņesmijans savā “Telegram” kanālā sacīja, ka rūpnīcā "deg kaut kas diezgan nopietns", lai gan sīkāk nepaskaidroja, kas tas varētu būt. A. Ņesmijans rūpnīcu raksturoja kā vienu no lielākajām Krievijas armijai piederošo iekārtu dzinēju un pārnesumkārbu ražotājām, tostarp kodolraķešu palaišanas iekārtu “Topol-M” dzinējiem.

Saskaņā ar Vašingtonā bāzētā Stratēģisko un starptautisko pētījumu centra datiem “Topol-M” ir Krievijas starpkontinentālā ballistiskā raķete, kuras darbības rādiuss ir 11 000 kilometru.

Šis ir jau kārtējais noslēpumainais incidents Krievijas militārajās infrastruktūrās. Pret Putinu vērstā partizānu kustība ar nosaukumu “Melnais tilts” pirmdien uzņēmās atbildību par pagājušajā nedēļā notikušo ugunsgrēku Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) izmantotajā ēkā Krievijas dienvidu pilsētā Rostovā pie Donas.

Ugunsgrēks Jaroslavļas motoru rūpnīcā, visticamāk, būs trieciens V. Putinam, kurš šogad centies palielināt konkrēto raķešu ražošanu. Krievijas Aizsardzības ministrijas paziņojumā otrdien teikts, ka aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu devis rīkojumu dubultot precīzi vadāmo ieroču ražošanu.

Dalies ar šo ziņu