Ukrainas Drošības padomes sekretārs par Ķīnas miera plānu: Krievijai jāpadodas un jāizved karaspēks

Konfliktu zonas
Sargs.lv/Pravda
Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Oleksijs Daņilovs
Foto: Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Oleksijs Daņilovs Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Oleksijs Daņilovs ir pārliecināts, ka Krievijai ir vai nu jāpadodas, vai jāizved savs karaspēks no Ukrainas, lai īstenotu tā dēvēto Ķīnas miera plānu. "Ķīnas "miera plāna" veiksmīgas īstenošanas formula, pirmkārt, ir Krievijas okupācijas spēku padošanās un to izvešana no Ukrainas teritorijas saskaņā ar starptautiskajām tiesībām un ANO Statūtiem.

Jau ziņots, ka Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins no 20. līdz 22.martam devies vizītē uz Krieviju. Šī ir viņa pirmā vizīte ārvalstīs kopš pārvēlēšanas valsts vadītāja amatā.

Laikraksts “Financial Times” citēja avotu, kurš sacījis, ka Sji Dzjiņpins pēc vizītes Maskavā varētu veikt telefonzvanu ar Volodimiru Zelenski.

 

2023. gada 24. februārī prezidents Volodimirs Zelenskis paziņoja, ka vēlētos rīkot divpusēju tikšanos ar Ķīnas līderi Sji Dzjiņpinu. Pirms tam Ķīnas Ārlietu ministrija publicēja tā saukto "miera plānu" ar savām idejām Krievijas uzsākta kara pret Ukrainu izbeigšanai. Dokumentā ir 12 punkti. Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis Ķīnas priekšlikumus neuzskata par miera plānu, taču iniciatīvā saskata pozitīvas lietas.

Dalies ar šo ziņu