Saistībā ar uzbrukumu Brjanskas apgabalam atbildību uzņēmies krievu brīvprātīgo korpuss

Konfliktu zonas
Sargs.lv/LETA/UNIAN
Krievu brīvprātīgo korpusa karavīri Brjanskā
Foto: Twitter

Saistībā ar uzbrukumu, kas it kā noticis vismaz vienam ciematam Brjanskas apgabalā netālu no robežas ar Ukrainu, Krievijā sasaukta Drošības padomes sēde, vēsta krievu mediji. Tikmēr savā "Telegram'" kanālā atbildību par incidentu uzņēmies Ukrainas pusē karojošais krievu brīvprātīgo korpuss.

Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes pārstāvis Andrijs Jusovs paziņojis, ka notikumi Brjanskas apgabalā ir iekšēja konfrontācija starp Krievijas pilsoņiem.

"Tā sauktā Krievijas Federācija ir absolūti nestabils veidojums ar ļoti daudziem iekšējiem konfliktiem: starpetniskiem, sociāliem, politiskiem. Un tiešām, notiek šādas lietas, kas liecina par konfrontāciju pašā Krievijas Federācijā starp pašas Krievijas Federācijas pilsoņiem," pavēstīja Jusovs. "Tas liecina, ka Krievijas tauta droši vien sāk mosties pret asiņaino Putina diktatūru."

Pēc Jusova teiktā, cik ir zināms, tad "korpuss" necīnās pret civiliedzīvotājiem, bet tikai pret Putina režīmu un tiem, kas viņam kalpo.

Savukārt Ukrainas armijas pulkvedis Anatolijs Štefans paudis pārliecību, ka tā ir operācija Ukrainas armijas diskreditēšanai.

Kā paziņojis Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, Putinam piektdien būs apspriede ar Drošības padomes locekļiem. Viņš noraidīja mediju izplatīto informāciju, ka sēde sasaukta ceturtdien.

Tikmēr Krievijas propagandas medijos ceturtdienas rītā sākušas parādīties dažādas pretrunīgas ziņas, par it kā notiekošo "ukraiņu diversantu" uzbrukumu Sušanu un Ļubečanes ciemiem Brjanskas apgabala Kļimovas rajonā.

Krievijas Federālais Drošības dienests (FSB) paziņojis, ka tiekot veikti "pasākumi", lai iznīcinātu "bruņotos ukraiņu nacionālistus", kas it kā "pārkāpuši valsts robežu".

Krievu mediji ziņo par vairāk nekā 50 bruņotiem cilvēkiem, kas no Ukrainas puses iegājuši Brajanskas apgabala teritorijā.

Propagandas mediji vienlaikus vēsta gan par lidrobotu uzbrukumiem, gan par elektrostacijas un gāzes stacijas uzspridzināšanu, gan par šaušanu uz minēto ciematu iedzīvotājiem, gan par ķīlnieku sagrābšanu.

Daļu šo ziņu paši mediji vēlāk atsaukuši.

Kā vēsta “Unian”, tad atbildību par minēto incidentu uzņēmies Ukrainas pusē karojošais krievu brīvprātīgo korpuss, kura karavīri iegājuši Krievijas teritorijā ar mērķi “parādīt tautiešiem, ka cerība pastāv un brīvie krievu ļaudis ar ieročiem rokās var cīnīties ar režīmu.”

“Nu ko, draugi, tas ir noticis. Krievu brīvprātīgo korpuss ir šķērsojis Krievijas Federācijas valsts robežu. Mēs nekarojam ar civiliedzīvotājiem, nenogalinām neapbruņotos. Pienācis laiks ierindas Krievijas pilsoņiem saprast, ka viņi nav vergi. Pretojieties un cīnieties!” krievu brīvprātīgo korpusa “Telegram” kanālā video uzrunā aicina minētās vienības karavīrs.

Aiz kaujiniekiem videoierakstā redzama Brjanskas apgabala Ļubečanskas ciemata feldšeru punkta izkārtne.

Dalies ar šo ziņu