Krievijas hakeri dienā veic vidēji vairāk nekā desmit uzbrukumus Ukrainai

Konfliktu zonas
LETA/Ukrinform
Kiberdraudi
Foto: Pixabay.com

Krievijas hakeri dienā veic vidēji vairāk nekā desmit uzbrukumus Ukrainai, intervijā britu laikrakstam "The Independent" atklājis Ukrainas Drošības dienesta vadītājs Vasils Maļuks.

"Tie ir dažāda veida uzbrukumi, dažreiz patiešām masīvi, dažreiz diezgan sarežģīti. Pašlaik Krievija veic vidēji vairāk nekā desmit kiberuzbrukumus dienā (..). To mērķi ir dažādi: valsts resursi, kritiskās infrastruktūras objekti utt. Bet mēs veiksmīgi cīnāmies pret ienaidnieku arī kibertelpā," paziņoja Maļuks.

2020.gadā Ukrainas Drošības dienests reģistrēja 800 kiberuzbrukumus, 2021.gadā aptuveni 2000, bet pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma sākuma reģistrēti jau vairāk nekā 4500.

Maļuks sacīja, ka, ņemot vērā intensīvos un dažādos Krievijas kiberuzbrukumus, Ukrainas Drošības dienestam nācies pilnībā pārorganizēties, lai spētu stāties pretī šiem draudiem.

Ukrainas Drošības dienesta kibertelpas speciālisti cītīgi strādā dienu un nakti, lai atvairītu ienaidnieka kiberuzbrukumus, paziņoja Maļuks, piebilstot, ka kibertelpā tagad tiek strādāts krietni vairāk nekā pirms kara.

Maļuks pauda pārliecību, ka Ukraina, neskatoties uz uzbrukumiem dažādās frontēs, noteikti uzvarēs.

"Man, tāpat kā jebkuram ukrainim, nav nekādu ilūziju par [Krievijas prezidentu Vladimiru] Putinu un viņa motīviem šajā karā. Tāpēc mans vēstījums [viņam] ir vienkāršs: jūs mūs nekad nesagrausiet un neiznīcināsiet. Mēs cīnāmies ne tikai par Ukrainas nākotni, bet visas civilizētās pasaules drošu nākotni," sacīja Maļuks.

Dalies ar šo ziņu