Krievijas algotņu grupa "Wagner Group" saņēmusi tankus "T-90S"

Konfliktu zonas
Sargs.lv/Defence Blog
Krievu okupantu kaujas tanki “T-90”
Foto: Krievu okupantu kaujas tanki “T-90” Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas algotņu organizācija "Wagner Group" ir saņēmusi modificētu tanku "T-90S" partiju. Sociālajā plašsaziņas platformā "Telegram" pirmdien parādījās attēli, kuros redzami kaujas tanki "T-90S", pazīstami arī ar nosaukumu "Bhishma".

Kremļa atbalstītais algotņu uzņēmums "Wagner Group", kas pieder Jevgeņijam Prigožinam, ir Krievijas paramilitāra organizācija. To dažādi dēvē - par privātu militāru uzņēmumu, algotņu tīklu vai de facto Krievijas prezidenta Vladimira Putina privāto armiju.

"T-90S" ir sākotnējais "T-90" eksporta variants, kas, galvenokārt, tika izstrādāts Indijas armijai.

Modificētais "T-90S" kļuva par vienu no veiksmīgākajiem Krievijas aizsardzības eksporta produktiem un, iespējams, joprojām ir komerciāli veiksmīgākais eksporta tanks Krievijas rīcībā.

Kā norāda Krievijas ieroču eksporta aģentūra "Rosoboronexport", "T-90S" ir uzlabota Krievijas T-sērijas tanku versija, kas piedāvā lielāku uguns jaudu, mobilitāti un aizsardzību, un tas ir paredzēts eksporta tirgum.

Tikmēr blogs "Oryx", kas, balstoties uz fotogrāfijām, kas sūtītas no frontes līnijas, uzskaita Krievijas militārās tehnikas zaudējumus Ukrainā, ziņo, ka Krievijas bruņotie spēki jau zaudējuši trīs eksportam paredzētus tankus "T-90S".

Dalies ar šo ziņu