ISW: Krievu uzbrukums pie Zaporižjas iestrēdzis

Konfliktu zonas
LETA/BBC
Ukraiņu karavīri
Foto: Ukraiņu karavīri Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas karaspēka mēģinājums izvērst pēdējo trīs dienu laikā uzbrukumu Zaporižjas apgabalā, pēc visa spriežot, izgāzies, teikts ASV Kara studiju institūta (ISW) kārtējā ziņojumā par situāciju Ukrainas frontēs.

"Krievijas spēki nav panākuši nekādus apstiprinātus teritoriālus ieguvumus, neraugoties uz viena okupācijas varasiestāžu pārstāvja nepārtrauktajiem paziņojumiem," norāda ASV domnīca, atsaucoties uz abu pušu atklāto avotu informāciju.

Ar okupantu amatpersonu ISW domāja Zaporižjas apgabala okupētās daļas administrācijas vadītāja vietnieku Vladimiru Rogovu. Informāciju, ka Krievijas karaspēks it kā sagrābis vairākus ciematus 30 kilometrus uz dienvidiem no Zaporižjas, izplatījuši un komentējuši arī citi Krievijas avoti.

ISW atgādina par video, kas uzņemts no drona, kurā redzams, kā Krievijas karavīri pārvietojas divu trīs kilometru attālumā no Mali Ščerbaku un Novodaniļivkas ciematiem. Par šo ciematu it kā notikušo ieņemšanu iepriekš ziņoja Rogovs un citi avoti.

Tiesa gan, Krievijas militārie blogeri tagad ziņo, ka ukraiņi tur noturējuši aizsardzības līniju un ka Krievijas armija atkal ķērusies pie šo apdzīvoto vietu apšaudes ar artilēriju.

Arī Ukrainas armijas ģenerālštāba rīta ziņojumā teikts, ka Zaporižjas virzienā Krievijas spēki veic "aizstāvības darbības".

Dalies ar šo ziņu