Amatpersona: Ukrainas armija var atrasties Krievijā, ja tas būs nepieciešams aizsardzībai

Konfliktu zonas
LETA/BBC
Ukrainas bruņoto spēku karavīri
Foto: General Staff of the Armed Forces of Ukraine/Facebook

Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Oleksijs Daņilovs pieļauj, ka Ukrainas karaspēks varētu šķērsot robežu ar Krieviju, ja tas būs nepieciešams valsts aizsardzībai.
 

Iepriekš Ukrainas varasiestāžu pārstāvji kategoriski noraidīja iespēju pārcelt kaujas darbības Krievijas teritorijā.

"Ja mūsu valsts aizsardzības labā būs jānonāk tur, kur mēs to uzskatīsim par nepieciešamu, mēs tur būsim. Un nevienam to neprasīsim. Un visas šīs runas, ka nevajag kaut ko tur tracināt, ir blēņas," intervijā izdevumam "Kyiv Post" sacīja Daņilovs.

Padomes vadītājs arī komentēja pieņēmumus par Krievijas karaspēka iespējamo jauno uzbrukumu no Baltkrievijas teritorijas šoziem un par Baltkrievijas armijas piedalīšanos šādā uzbrukumā.

Krievija ir okupējusi Baltkrieviju, bet Krievijas karaspēks tur uzvedas kā mājās, norādīja amatpersona.

"Šodien Baltkrievijas Republikas izvarošanas process turpinās," sacīja Daņilovs, uzsverot, ka Ukraina gatavojas visiem notikumu attīstības scenārijiem.

"Vai baltkrievi ies karot pret mūsu tautu? Man to ir grūti pateikt. Jo tas ir atkarīgs no daudziem faktoriem, kurus mēs šobrīd nevaram ietekmēt. Bet mēs droši zinām, ka baltkrieviem nav nekādas vēlēšanās ar mums cīnīties, mēs viņiem neko sliktu neesam darījuši," sacīja Daņilovs.

Krievija turpina vērst spiedienu pret Baltkrievijas autoritāro līderi Aleksandru Lukašenko, lai panāktu Baltkrievijas iesaistīšanos karā pret Ukrainu, tomēr darbības liecina, ka šobrīd galīgās vienošanās nav, skaidroja amatpersona.

"Vēlreiz uzsveru, ka Lukašenko saprot - ja viņš to izdarīs, tad viņam dzīvei tuvākajā laikā būs jāliek punkts. Neviens pasaulē, Ukrainā un Baltkrievijā viņam to nepiedos," uzsvēra Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs.

Dalies ar šo ziņu