Krievu okupanti Hersonā dedzinājuši izgāztuvē savu kritušo līķus

Konfliktu zonas
LETA/UKRAINSKA PRAVDA
Ukraina
Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas dienvidu pilsētas Hersonas okupācijas laikā krievu okupanti veda savu kritušo līķus uz izgāztuvi pilsētas nomalē un tur tos sadedzināja, ziņo britu laikraksts "The Guardian", atsaucoties uz pilsētas iedzīvotāju liecībām.

edzīvotāji stāstīja, ka okupanti aizlieguši viņiem tuvoties šai izgāztuvei un norobežojuši to "no ziņkārīgām acīm".

Šādas "nervozas slepenības" iemesls bijis tas, ka okupācijas spēkiem bija mērķis aizvest uz izgāztuvi savus kritušos un pēc tam tos sadedzināt.

Vietējie iedzīvotāji stāstīja, ka redzējuši, kā Krievijas kravas mašīnas atbraukušas uz izgāztuvi ar melniem maisiem, kas pēc tam tika dedzināti, piepildot gaisu ar lieliem dūmu mākoņiem un degošas miesas smārdu.

Hersonieši uzskatīja, ka krievu okupanti šādi utilizējuši savu karavīru līķus, kas gājuši bojā smagās kaujās vasarā. Daži no viņiem gan precizēja, ka nav tieši redzējuši šos līķus.

Izgāztuves darbinieki sacīja, ka okupanti izvēlējušies visvairāk izolēto izgāztuves teritoriju.

Izgāztuvē strādājošs kravas mašīnas šoferis atzīmēja, ka krievu okupanti var būt mīnējuši šo teritoriju vai atstājuši tur nesprāgušus spridzekļus.

"The Guardian" atzīmēja, ka pagaidām nevar apstiprināt šo informāciju pēc neatkarīgiem avotiem. Ukrainas varas iestādes nav komentējušas izmeklēšanu šajā jautājumā.

Laikraksts gan informēja, ka izgāztuvē vēl arvien ir redzamas Krievijas karogu, uniformu un ķiveru atliekas. 

Dalies ar šo ziņu