Iepretī Hersonai Dņepras kreisajā krastā notiek kaujas

Konfliktu zonas
LETA/Unian/Ukrainska Pravda
Ukraiņu karavīri
Foto: Ukraiņu karavīri Foto: UAWeapons/Twitter

Hersonas apgabalā Dņepras kreisajā krastā turpinās kaujas, bet par pilsētu atbrīvošanu runāt ir pāragri, preses konferencē otrdien paziņojis Hersonas apgabala padomes deputāts Serhijs Hlaņs.

"Pagaidām varam runāt tikai Hersonas apgabala labo krastu, par Hersonas pilsētu. Par Oleškiem, Kahovku, Nova Kahovku pagaidām runāt ir pāragri. Tur vēl nav oficiālas informācijas," atbildot uz jautājumu par Ukrainas armijas uzbrukuma turpināšanos arī Dņepras kreisajā krastā iepretī tikko atbrīvotai Hersonai, norādīja Hlaņs.

Kā piebilda deputāts, viņš jau iepriekš minējis, ka Nova Kahovkā pie kinoteātra "Junist" izkārts Ukrainas karogs.

"Daži cilvēki atšķirīgi uztvēra šo informāciju. Arī Kahovkā parādījušies jauni karogi. Bet pagaidām nav informācijas, ka mūsu Bruņotie spēki būtu šīs apdzīvotās vietas atbrīvojuši un pārņēmuši kontroli. Kaut arī ir zināms, ka kaujas kreisajā krastā turpinās. Es uzskatu - sagaidīsim mūsu Bruņoto spēku oficiālo informāciju," uzsvēra Hlaņs.

Tikmēr Krievijas propagandas mediji ziņo, ka okupantu administrācija jau pametusi Nova Kahovku.

Krievijas izveidoto okupācijas iestāžu darbinieki Ukrainas spēku apšaužu dēļ "pilsētu pametuši un pārdislocējušies uz apgabala drošākiem rajoniem", skaidro Kremļa kontrolētie mediji.

Dalies ar šo ziņu