Pentagons: Krievija zaudējusi pusi kaujas tanku

Konfliktu zonas
LETA
Iznīcinātais krievu okupantu tanks Ukrainā
Foto: AP/Scanpix

Krievija, pēc visa spriežot, karā pret Ukrainu zaudējusi pusi pamata kaujas tanku un iztērējusi lielu daļu augstas precizitātes ieroču, uzskata ASV aizsardzības ministra vietnieks politikas jautājumos Kolins Kāls.

Atbilstoši viņa teiktajam militārā kampaņa Ukrainā Kremlim ir liela stratēģiskā izgāšanās.

"Putins ir cietis neveiksmi. Krievija izkļūs no šī kara vājāka, nekā tā bija līdz tā sākumam," telekanālam CNN sacīja ministra vietnieks.

Sankcijas un eksporta kontrole lielā mērā apgrūtinās Krievijas bruņoto spēku atjaunošanu līdz pirmskara līmenim, norādīja Kāls.

Viņš arī minēja, ka Krievijas zaudējumi Ukrainā jau vairākas reizes pārsniedz PSRS zaudējumus Afganistānā.

"Putins devās šajā karā, cenšoties iznīcināt Ukrainu kā neatkarīgu, suverēnu un demokrātisku valsti. Viņš cieta neveiksmi, un tas nemainīsies. Suverēna, neatkarīga, demokrātiska Ukraina izturēs," uzsvēra ministra vietnieks.

Viņš arī norādīja, ka ASV administrācija nevērš spiedienu pret Kijivu, lai piespiestu to sēsties pie sarunu galda ar Maskavu.

Ukrainai pašai būs jāizlemj, kad un uz kādiem nosacījumiem tā būs gatava sarunu procesam, sacīja Kāls.

Atbilstoši viņa prognozēm ziemas iestāšanās plašu uzbrukuma operāciju īstenošanu padarīs sarežģītāku, bet kauju intensitātei Ukrainā būtu jāsamazinās, kas savukārt varētu pavērt iespējas diplomātiskam noregulējumam.

Dalies ar šo ziņu