Harkivas atbrīvošanā krievu okupanti zaudējuši 10 iebrucējus ieprietim vienam Ukrainas karavīram

Konfliktu zonas
Sargs.lv/ Ukrainska Pravda
Ukrainas karavīru un civilo speciālistu grupa savāc likvidētos krievu okupantus pie Harkivas
Foto: EPA/Scanpix

Harkivas apgabala deokupācijas operācijas laikā agresorvalsts Krievijas karaspēks cietis ievērojamus zaudējumus par spīti faktam, ka šoreiz iebrucēji bija aizsardzības pozīcijās, kas ļāva tiem cerēt uz ievērojami mazākiem zaudējumiem, tomēr realitāte izrādījās cita.

Tā intervijā Ukrainas medjam “Channel 24” paziņoja Ukrainas Nacionālās drošības un izsardzības padomes sekretārs Oleksijs Daņilovs.

“Varu teikt, ka ienaidnieka zaudējumi, salīdzinot ar mūsu zaudējumu apmēru šajā uzbrukuma periodā ireviņi pret viens vai desmit pret viens. Tas nozīmē ka uz vienu mūsu kritušo karavīru, krituši deviņi līdz desmit rašisti [agresorvalsts Krievijas karavīri], kuri bija iebrukuši mūsu zemē,” sacīja O. Daņilovs.

Daņilovs piebilda, ka šis ir “ļoti būtisks indikators”, kas liecina, ka Ukrainas bruņotie spēki kara gaitā iznīcina tos stereotipus, kādi valdījuši līdz šim militārajā pasaulē, jo ierasti uzbrūkošās un aizstāvošās puses zaudētā personāla attiecība ir krietni par labu aizstāvjiem, proti, uzbrukuma rezultātā lielākus zaudējumus cieš uzbrūkošās puses karaspēks.

“Mēs laužam šos stereotipus ne tikai pašu bruņoto spēku vidū, bet arī NATO valstu un mūsu partneru acu priekšā. Jāteic, ka viņi ir patīkami pārsteigti par mūsu militārpersonu un civilo darbinieku veikto darbu, kā arī par mūsu sabiedrības sniegumu cīņā par mūsu valsts neatkarību un brīvību,” teica O. Daņilovs.

Viņš arī piebilda, ka līdz šim reti kura valsts bijusi spējīga pretoties okupantiem tik sekmīgi, kā to šobrīd dara Ukraina.

Dalies ar šo ziņu