Ukrainas bruņotie spēki turpina valsts atbrīvošanu, bet krievu okupanti panikā dezertē

Konfliktu zonas
LETA/Ukrainska Pravda
Ukrainas karavīrs pēc sekmīgā pretuzbrukuma un valsts teritorijas atbrīvošanas
Foto: General Staff of the Armed Forces of Ukraine/Facebook

Ukrainas armija veic sekmīgu pretuzbrukumu Harkivas virzienā, un trīs dienu laikā, patiecoties prasmīgām un saskaņotām Ukrainas Bruņoto spēku darbībām un vietējo iedzīvotāju atbalstam, Ukrainas karaspēks pavirzījies uz priekšu gandrīz par 50 kilometriem, sociālajā tīklā "Facebook" jaunākajā apkopojumā par situāciju frontē pavēstīja armija ģenerālštābs.

Iepriekšējās diennakts laikā Krievijas karaspēks arī veicis 45 aviācijas un piecus raķešu triecienus, cita starpā arī Kostantiņivkai, Cirkuniem, Radušnei un Harkivai, teikts paziņojumā. Ir upuri civiliedzīvotāju vidū.

"Aizsardzības spēki varonīgi notur ieņemtās pozīcijas un nepieļauj ienaidnieka virzīšanos uz priekšu. Ukraiņu aizstāvji veiksmīgi atvairīja ienaidnieka uzbrukumu Udu, Kostantiņivkas, Virnopiļļjas, Ploskes, Majorskas, Bezimjannes un Kamjankas rajonos," norāda ģenerālštābs.

Aizsardzības spēku aviācija, lai atbalstītu sauszemes spēku grupējumu darbības, veikusi vairāk nekā 20 triecienu.

Trāpīts diviem rotu atbalsta punktiem, 15 rajoniem, kur koncentrēts dzīvais spēks un militārā tehnika, trim zenītraķešu kompleksiem.

Iznīcināti četri droni un helikopters Ka-52. Pretinieka dzīvā spēka zaudējumi tiek precizēti, teikts ģenerālštāba paziņojumā.

Ukrainas armijas ģenerālštābs arī ziņo par arvien redzamāku Krievijas karavīru dezertēšanu, kuri, slēpjot savu identitāti bija pārģērbušies civilajās drēbēs.

"Atbilstoši izlūkdienesta datiem dažas ienaidnieka apakšvienības cietušas būtiskus zaudējumus," teikts paziņojumā.

"Okupanti cenšas evakuēt ievainotos karavīrus un sabojāto tehniku uz Oļhovatkas un Borodojarskes rajoniem," norādīja ģenerālštābs, minot apdzīvotās vietas Doneckas un Harkivas apgabalos.

"Okupācijas karaspēka personālsastāvs, saģērbies civildrēbēs, dezertē un cenšas atgriezties Krievijas Federācijas teritorijā."

Atbilstoši ģenerālštāba ziņām aizvadītās diennakts laikā bijuši vairāk nekā 15 šādu gadījumu.

Tikmēr ASV Kara studiju institūts (ISW) ziņo, ka Ukrainas armija, domājams, tuvāko 72 stundu laikā atbrīvos Harkivas apgabala Kupjansku, kas ievērojami iedragās krievu apgādes maršrutus Ukrainas austrumos.

"Ukrainas spēki pretuzbrukumā Harkivas apgabalā 8.septembrī pavirzījušies līdz 20 kilometru atzīmei no Krievijas galvenā aizmugures mezgla Kupjanskā," norāda ISW eksperti.

Ukrainas karaspēks, domājams, nākamo 72 stundu laikā ieņems Kupjansku, nopietni iedragājot Krievijas virszemes sakaru līnijas ar Izjumu, tiesa gan, tās pilnībā vēl nepārcērtot.

Ukrainas panākumi līnijā Harkiva-Izjuma "rada plaisas Krievijas informācijas telpā un grauj uzticību Krievijas pavēlniecībai" tādā mērā, kā tas nav bijis kopš Krievijas armijas neveiksmīgā mēģinājuma maija vidū pārkļūt Siverskij Donecas upei pie Bilohorivkas, norāda ISW eksperti.

 

Dalies ar šo ziņu