Latvijā ražots bezpilota lidaparāts iztur praktisko testu Ukrainā

Konfliktu zonas
Sargs/Defence Blog
"Atlas Aerospace" drons
Foto: "Atlas Aerospace" drons Foto: Atlas

Latvijas bezpilota lidaparātu sistēmu izstrādātājs un ražotājs "Atlas Aerospace" ir paziņojis, ka tā izstrādātais futūristiskā izskata drons ir izturējis lauka testus reālos kaujas apstākļos.

Kā teikts uzņēmuma paziņojumā presei, Ukrainas aizstāvji pārbaudīja, kā drons reaģē uz traucējumiem kaujas laukā. Kā norāda uzņēmums, drons "AtlasPro" ir demonstrējis patiesu aizsardzību pret pretdronu iekārtu traucējumiem. Tas nozīmē, ka, lietojot "AtlasPro" kaujas situācijās, pilots var manuāli vadīt šo dronu bez GPS režīma.
"Droni ir kā spiegi. Ja jūs redzat, kur ir jūsu ienaidnieka pozīcijas, jūs varat droši doties uz priekšu. Un jūs varat redzēt lielāko daļu no tā, kas tur notiek. Droni ir kā acis militārpersonām," sacīja kāds ukraiņu karavīrs.
Uzņēmums apgalvo, ka "AtlasPRO" ir viegla bezpilota sistēma, kas paredzēta lietošanai gandrīz jebkuros laika apstākļos. Drons spēj funkcionēt 16km no bāzes stacijas. To var izpakot un uzstādīt vien trīs minūšu laikā. Akumulators darbojas 32 minūtes.
Šie jaunie Latvijā ražotie bezpilota lidaparāti tiek izmantoti arī kaujās Ukrainā.

 

Kijivā bāzētais fonds "Come Back Alive" ir iegādājies 100 Atlas bezpilota dronu komplektus Ukrainas aizstāvjiem. Tajā ietilpst 300 bezpilota lidaparāti, zemes vadības stacijas, retranslatori un rezerves daļu komplekts. Atlas komanda strādā pie nākamās piegādes Ukrainai, ko pasūtījis fonds.

 

Dalies ar šo ziņu