Krievijas kuģi Melnajā jūrā ar 20 spārnotajām raķetēm apdraud Ukrainu

Konfliktu zonas
LETA/UNIAN
Krievijas flotes fregate "Admiral Gorshkov" Barenca jūrā palaiž hiperskaņas spārnoto raķeti "Circon".
Foto: AP/Scanpix

Melnajā jūrā ir Krievijas kara flotes kuģu grupējums ar 20 spārnotajām raķetēm, kas apdraud Ukrainu, paziņoja Ukrainas operatīvās pavēlniecības "Dienvidi" preses sekretārs Vladislavs Nazarovs.

"Ienaidnieka flotes kuģu grupējums Melnās jūras ziemeļrietumu daļā ir kārtējo reizi pārformatēts. Divi raķešu kuģi un zemūdene, kas aprīkoti ar 20 spārnotajām raķetēm, turpina radīt raķešu uzbrukuma no jūras draudus," paziņoja Nazarovs.

Viņš arī pateica, ka Melnās jūras akvatorijā atrodas viens liels Krievijas desanta kuģis, kas liecina par to, ka ienaidnieks saglabājis nodomus īstenot desanta operāciju.

Nazarovs aicināja iedzīvotājus ievērot drošības pasākumus, darbību algoritmu un noteikumus gaisa trauksmes gadījumā, rūpīgi pārbaudīt datu ieguves avotus un uzticēties Ukrainas aizsardzības spēkiem.

Okupanti arī palielina savus spēkus Odesas apgabala Čūsku salā, kur satelīts fiksējis jaunas pretgaisa aizsardzības iekārtas.

Militārais eksperts Olehs Ždanovs sacīja, ka Krievijas flote Melnajā jūrā gatavojas dot triecienus militārajai palīdzībai, kas tiek piegādāta Ukrainai. 

Dalies ar šo ziņu