Ukrainas izlūkdienesta vadītājs: pret Krievijas diktatoru V.Putinu ticis vērsts atentāta mēģinājums

Konfliktu zonas
Sargs.lv/Ukrainska Pravda
Ukrainas teritoriālās aizsardzības vienības karavīrs pamet ēku, kurā ir plakāts šaušanas mērķa formā ar Putina attēlu
Foto: AFP/Scanpix

Pret Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu īsi pēc Ukrainas kara sākuma ticis vērsts atentāta mēģinājums, to intervijā medijam "Ukrainska Pravda" paziņojis Ukrainas Bruņoto spēku Galvenās izlūkošanas pārvaldes vadītājs Kirilo Budanovs.

“Pret Putinu tika vērsti atentāta mēģinājumi,” viņš atzina intervijā. “Kā stāsta, pret viņu nemaz ne tik sen pat notika atentāta mēģinājums, ko vēlējās veikt Kaukāza reģiona pārstāvji. Šī nebija publiska informācija. Pats atentāta mēģinājums bija gaužām neveiksmīgs, taču, jāņem vērā, ka notika reāls atentāta mēģinājums. Tas notika aptuveni pirms diviem mēnešiem,” intervijā “Ukrainska Pravda” stāstīja Galvenās izlūkošanas pārvaldes vadītājs.

K. Budanovs vēlreiz uzsvēra, ka atentāta mēģinājums pret Krievijas diktatoru bija neveiksmīgs. Pēcāk par šo notikumu nekāda informācija netika izplatīta, tomēr būtisks ir pats fakts –  notika reāls atentāta mēģinājums pret V. Putinu.

Iepriekš K. Budanovs paziņoja, ka Krievijas vadonis, uzsākot iebrukumu Ukrainā ir pats sevi iedzinis stūrī – šobrīd viņš vairs nespēj apturēt pret Urkainu uzsākto karu, ne to uzvarēt.

Jau ziņots, ka Krievijas diktators V. Putins 24.februārī uzsāka visaptverošu iebrukumu Ukrainā, lai iznīcinātu valsts bruņotos spēkus, gāztu likumīgo valdību un mainītu valsts ārpolitisko kursu.

Tūdaļ pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Rietumvalstis pret Krieviju ieviesa bezprecedenta ekonomiskās sankcijas, tās paplašinot arī pret valsts ietekmīgākajiem oligarhiem un viņu ģimenes locekļiem, cerot uz iekšējo varas maiņu.

Dalies ar šo ziņu