Kuleba: Ukrainas mērķi karā mainās

Konfliktu zonas
LETA/UKRAINSKA PRAVDA
Kuleba
Foto: EPA/Scanpix

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba intervijā laikrakstam "Financial Times" izteicies, ka gadījumā, ja Ukrainas armija uzvarēs kaujā par Donbasu, Kijiva vēlēsies atbrīvot visu valsts teritoriju.

Ministrs norādīja, ka Ukrainas skatījums uz uzvaru karā mainās un attīstās.

"Pirmajos kara mēnešos uzvara mums izskatījās kā Krievijas karaspēka atstumšana uz pozīcijām, kuras viņi bija ieņēmuši līdz 24.februārim, un atmaksa par nodarīto postu," atzinis Kuleba.

"Tagad, ja būsim pietiekami spēcīgi militārajā frontē un uzvarēsim kaujā par Donbasu, kas būs izšķiroša turpmākajai kara dinamikai, tad neapšaubāmi mums uzvara šajā karā būs mūsu atlikušo teritoriju atbrīvošana," paziņoja ministrs.

Viņš norādīja, ka tikai Krievijas sakāve ļaus Ukrainai no jauna atvērt Melnās jūras ostas un atjaunot eksporta ekonomiku.

Ja Ukraina saņems "vēl lielāku militāro atbalstu, mēs varam viņus atgrūst no Hersonas apgabala, sakaut Melnās jūras floti un atbloķēt ceļu" uz jūru, uzskata Kuleba.

Taču viņš arī atzina, ka varētu notikt pārāk liela asinsizliešana un Ukrainai, iespējams, nāksies vienoties par izlīgumu.

Tādā gadījumā Kijiva vēlētos "tuvoties neizbēgamajam brīdim ar iespējami spēcīgākajām kārtīm", norādījis ārlietu ministrs.

Dalies ar šo ziņu