Aptauja: Baltkrievijas iedzīvotāju vidū 37% ir noskaņoti negatīvi pret Krievijas karu Ukrainā

Konfliktu zonas
Sargs.lv/Belsat
Baltkrievija
Foto: EPA/Scanpix

Kopumā Baltkrievijas iedzīvotāju attieksme par Krievijas sākto karu Ukrainā ir negatīva, jo 37% respondentu par to izteicās negatīvi, tomēr 45% – pozitīvi, liecina Varšavā bāzētās domnīcas “Baltkrievijas analītiskā darbnīca” šī gada martā veiktā Baltkrievijas iedzīvotāju aptauja par konfliktu Ukrainā.

Pētījuma zinātniskais vadītājs profesors Andrejs Vardamackis norāda, ka 62% aptaujāto negatīvi vērtē Baltkrievijas teritorijas un infrastruktūras izmantošanu Krievijas militārajām darbībām pret Ukrainu, kamēr pozitīvi to vērtē 29%, savukārt par iespējamu Baltkrievijas bruņoto spēku dalību Ukrainas konfliktā pozitīvi izsakās tikai 11% respondentu.

Vienlaikus A. Vardamackis piebilst, ka līdzšinējie notikumi Ukrainā pagaidām nav ietekmējuši Baltkrievijas iedzīvotāju attieksmi pret pašu Krieviju.

“Baltkrievijas analītiskās darbnīcas” pētījums ir kārtējais apliecinājums jau vairākkārt izskanējušai informācijai, ka Baltkrievijas iedzīvotāji nevēlas valsts tiešu iesaisti Ukrainas konfliktā, un labāk no tās distancējas.

Dalies ar šo ziņu