M. Podoļaks: Ukraina aizstāvēsies, uzbrūkot Krievijas bāzēm, un pasaule to atbalsta

Konfliktu zonas
Sargs.lv/Ukrainska Pravda
Ukrainas bruņoto spēku karavīrs bruņumašīnā
Foto: AFP/Scanpix

Ukraina pret Krievijas militāro agresiju aizstāvēsies ar jebkādiem līdzekļiem, arī uzbrūkot Krievijas noliktavām un bāzēm, atsaucoties uz Ukrainas prezidenta biroja vadītāja Mihailo Podoļaka sacīto platformā “Twitter”, raksta “Ukrainska Pravda”.

M. Podoļaks arī skaidri norādīja – pasaule atzīst, ka Ukrainai ir tiesības aizstāvēties arī šādi, jo tā jau 64 dienas ir aizstāvējusies, cīnoties pret Krievijas okupācijas spēku iebrucējiem. Jo īpaši Podoļaks atsaucās uz ASV valsts sekretāra Entonija Blinkena vārdiem.

"E. Blinkens teica, ka Ukrainai pašai jāizlemj, vai dot triecienu Krievijas militārajiem objektiem. Krievija ir uzbrukusi Ukrainai un nogalinājusi civiliedzīvotājus. Ukraina aizstāvēsies ar jebkuriem līdzekļiem, ieskaitot uzbrukumus krievu slepkavu noliktavām un bāzēm. Pasaule atzīst šīs tiesības," viņš uzsvēra.

“Sargs.lv” jau vēstījis, ka Krievija kopš 24. februāra veic visaptverošu iebrukumu Ukrainā, kura brutalitāte jau sasniegusi genocīda apmēru. Savukārt Krievijas zvērīgā uzbrukuma laikā no 24. februāra līdz 25. aprīlim nogalināti vismaz 3818 Ukrainas mierīgie iedzīvotāji, bet vēl vairāk nekā 4000 cilvēku ir ievainoti. Tiesa, dati nav galējie, jo tajos nav ņemta vērā situācija Krievijas karaspēka aplenktajā Mariupolē un vietās Kijevas apgabalā, kam Ukrainas ģenerālprokuratūra vēl nevar piekļūt.

Dalies ar šo ziņu