Leiena un Borels šonedēļ apmeklēs Kijivu

Konfliktu zonas
LETA/UKRAINSKA PRAVDA/AFP
Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena un Eiropas Savienības (ES) augstākais pārstāvis ārlietās un drošības politikā Žuzeps Borels
Foto: Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena un Eiropas Savienības (ES) augstākais pārstāvis ārlietās un drošības politikā Žuzeps Borels/Foto: EPA/Scanpix

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena un Eiropas Savienības (ES) augstākais pārstāvis ārlietās un drošības politikā Žuzeps Borels šonedēļ apmeklēs Kijivu, paziņojis Slovēnijas premjerministrs Janezs Janša.

Viņu vizīti Kijivā šajā nedēļā otrdien apstiprināja Leienas preses pārstāvis.

Leiena un Borels "dosies uz Kijivu, lai tiktos ar prezidentu Zelenski pirms #StandUpForUkraine pasākuma sestdien Varšavā", tviterī pavēstīja EK preses pārstāvis Eriks Mamers.

Leienai sestdien plānota dalība Varšavā iecerētā akcijā "Stand Up For Ukraine" kopā ar Kanādas premjerministru Džastinu Trudo un Polijas prezidentu Andžeju Dudu.

Slovēnijas premjers tostarp paziņojis par vairāku diplomātisko misiju atgriešanos Ukrainas galvaspilsētā.

"Slovēnijas diplomātiem Kijivā pievienojas lietuvieši. Tāpat tur atgriežas ES misija. Šonedēļ uz Kijivu dosies arī Eiropas Komisijas prezidente un ES augstākais pārstāvis ārlietās un drošības politikā. Šoreiz Slovēnija rādīja piemēru," Janša vēstīja tviterī.

Marta beigās Slovēnijas diplomāti, kas drošības apsvērumu dēļ atstāja Ukrainas galvaspilsētu, sākoties Krievijas iebrukumam, atgriezās Kijivā.

Lietuvas ārlietu ministrs Gabriaļus Landsberģis, pirmdien paziņojot par Krievijas vēstnieka izraidīšanu un konsulāta Klaipēdā slēgšanu, arī informēja par to, ka Lietuvas vēstnieks Ukrainā atgriežas Kijivā.

Marta vidū Janša kopā ar kolēģiem no Polijas un Čehijas apmeklēja Kijivu un apliecināja solidaritāti un atbalstu Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim.

Dalies ar šo ziņu