Ukrainas bruņotie spēki turpina bremzēt Krievijas spēkus visos virzienos

Konfliktu zonas
Sargs.lv/Ukrinform
Karš Ukrainā
Foto: Ukrainas karavīri ieņem savas pozīcijas netālu no Kijivas/EPA/Scanpix

Ukrainas bruņotie spēki veiksmīgi aiztur Krievijas bruņotos spēkus visos Ukrainas apgabalu virzienos, ziņo Ukrainas bruņoto spēku Ģenerālštābs.

Vēl Ģenerālštābs ziņo, ka Ukrainas Aizsardzības spēku grupējums turpina veikt aizsardzības operāciju Austrumu, Dienvidaustrumu un Ziemeļaustrumu virzienā. Ukrainas bruņotie spēki visos virzienos veiksmīgi aiztur ienaidnieku un atsevišķos rajonos Ukrainas bruņotie spēki veic veiksmīgus pretuzbrukumus.

Apvienoto spēku grupējums Doņeckas un Luhanskas virzienos aizvadītajā dienā atvairīja piecus ienaidnieka uzbrukumus, iznīcināja 10 tankus, 18 bruņutehnikas, 13 automašīnas un 15 artilērijas sistēmas. Ienaidnieks cieta arī karaspēka zaudējumus.

Ukrainas bruņoto spēku gaisa spēku grupas iepriekšējā diennaktī iznīcināja septiņus ienaidnieka mērķus, tostarp četras lidmašīnas, bezpilota lidaparātu un divas spārnotās raķetes. Gaisa spēku aviācija turpina veikt raķešu un bumbu triecienus ienaidnieka aprīkojuma un karaspēka uzkrāšanas vietās.

Ienaidnieka karaspēka morālais un psiholoģiskais stāvoklis, kā arī Krievijas karaspēka vienību personāla motivācijas līmenis piedalīties karadarbībā Ukrainā joprojām ir zems, turklāt situācija tikai pasliktinās.

Proti, pēc Ģenerālštābam pieejamās informācijas, Austrumu militārā apgabala Krievijas 5.apvienotās ieroču armijas 60.atsevišķās motorizēto strēlnieku brigādes vienībās no amata atstādināti divi vadu komandieri, jo viņi atteikušies izpildīt pavēli – veikt karadarbību Ukrainā.

Lai veiktu skaidrojošo darbu taktiskās kaujas uzdevumu grupas bataljonam, plānots, ka Doņeckas apgabala Jasinovkā ieradīsies brigādes komandiera vietnieks, kas atbildīgs par uzdevumu izpildi militāri politiskajā darbā.

Baltijas flotes, īpaši 11.armijas korpusa 79. atsevišķajā motorizēto strēlnieku brigādē, formējumos un vienībās ir reģistrēti neskaitāmi gadījumi, kad iesaucamie atteikušies turpināt dienestu un nevēlas slēgt līgumus ar bruņotajiem spēkiem.

Baltkrievijas Republikas teritorijā fiksēta Krievijas bruņoto spēku militārās tehnikas kustība, iespējams, ar mērķi pārgrupēt vienības, kā arī izveidot rezervi, lai papildinātu uz zemes darbojošos grupu darbaspēka, ieroču un ekipējuma zaudējumus Ukrainas teritorijā.

Kijivas apgabala okupantu atstātajās teritorijāš tiek fiksēti gadījumi, kad krievi vietējo iedzīvotāju teritorijās un ēkās izvieto mīnas.

31.martā pulksten 6:00 Krievijas Federācijas vadība izskata jautājumu par okupācijas varas veidošanu īslaicīgi okupētajās Ukrainas teritorijās.

Pēc Ģenerālštāba sniegtās informācijas, Krievijas Federācijā tiek atlasīti tiesībsargājošo iestāžu, prokuroru un tiesu darbinieki, kuri vēlāk tiks nosūtīti uz Ukrainas teritoriju.

Tāpat noskaidrots, ka Hersonas apgabala teritorijā uzdarbojas Krievijas Federācijas federālā drošības dienesta darbinieki, 652. informācijas un psiholoģisko operāciju grupas un 12. galvenās direkcijas virsnieki.

Zināms, ka šo vienību galvenais uzdevums ir, tā sauktais "skaidrošanas darbs" ar vietējām varas iestādēm un iedzīvotājiem. Informācijas atbalsts tiek veikts, demonstrējot video ar viltus personām.

“Sargs.lv” jau ziņoja, ka no 24. februāra līdz 30.martam Krievijas bruņotie spēki zaudējuši 127 lidmašīnas, 131 helikopterus, 605 tankus, 1723 bruņutransportierus, 305 lielgabalus, 96 daudzstobru reaktīvos mīnmetējus, 54 zenītartilērijas iekārtas, četras taktisko raķešu palaišanas iekārtas, 1184 automobiļus, 75 autocisternas, 21 specializētās tehnikas vienību, 81 bezpilota lidaparātu, divus kuģus un piecas ātrlaivas.

Dalies ar šo ziņu