Ukrainā tiek izvietots karaspēks no Krievijas okupētajām Gruzijas teritorijām

Konfliktu zonas
Sargs.lv/UKRINFORM
Karš Ukrainā
Foto: Gruzijas karaspēks/AP/Scanpix

Lai aprīkotu savus bruņotos spēkus, Krievija Ukrainā ir izvietojusi militārpersonas no Gruzijas okupētās teritorijas bāzēm, ziņo Ukrainas bruņoto spēku Ģenerālštābs.

"Lai savervētu Krievijas Federācijas bruņotos spēkus, Dienvidosetijas 4. (Chinvali apgabals, Dienvidosetija) un 7. (Abhāzija) militārās bāzes vienības, kas ietilpst Dienvidu militārajā apgabalā, tika pārvietotas no okupētajām Gruzijas teritorijām uz Ukrainas teritorijām," teikts paziņojumā.

Pēc Ģenerālštāba datiem, no 4. militārās bāzes tika izveidotas un uz Ukrainu nosūtītas trīs bataljona taktiskās grupas, ar kopējo skaitu līdz 1200 Krievijas un Osetijas militārpersonām.

Ģenerālštābs atzīmēja, ka Krievijas bruņotajiem spēkiem joprojām ir problēmas ar štata vienībām. Jo īpaši 26. tanku pulka iesaucamajiem no 47. tanku divīzijas, kuri parakstīja līgumus, bet pēc kara darbību uzsākšanas Ukrainā sāka iesniegt ziņojumus ar lūgumu lauzt līgumu un nosūtīt viņus tālākam dienestam uz pastāvīgajām izvietošanas vietām.

Tāpat ziņots, ka Ukrainas apvienoto spēku grupējums Doņeckas un Luhanskas virzienā aizvadītajā diennaktī atvairījis četrus Krievijas iebrucēju uzbrukumus. Ukrainas karavīri iznīcināja septiņus tankus, septiņas bruņumašīnas, divas mašīnas un vienu prettanku lielgabalu. Ienaidnieks cieta arī karaspēka zaudējumus.

 

Dalies ar šo ziņu