Lielbritānijas izlūkdienesti prognozē, kāpēc no Kijivas tiek izvests Krievijas karaspēks

Konfliktu zonas
Sargs.lv/UNIAN
Karš Ukrainā
Foto: Ukrainas karavīrs rokās tur mirušā Krievijas karavīra cepuri/LOUAI-BARAKAT/SIPA/SCANPIX

Krievijas paziņojumi par militāro karaspēku aktivitātes samazināšanos Kijivas apkārtnē un ziņas par atsevišķu Krievijas vienību izvešanu no Kijivas apgabaliem liecina, ka Kremlis ir atzinis militāros zaudējumus konkrētajā reģionā, ziņo Lielbritānijas izlūkdienesti.

Lielbritānijas izlūkdienestu ziņojumā atzīmēts, ka atkārtotas Krievijas neveiksmes un veiksmīgi Ukrainas spēku pretuzbrukumi, visticamāk nozīmē, ka Krievijas ofensīva nav sasniegusi savu mērķi - ielenkt Kijivu.

"Ļoti iespējams, ka Krievija centīsies piesaistīt kaujas spēkus no ziemeļiem, lai sasniegtu okupācijas izvirzītos mērķus, proti, okupējot Doņeckas un Luhanskas apgabala austrumus," prognozē britu izlūkdienesti.

Savukārt Ukrainas Ģenerālštābs prognozē, ka  iespējamajai Krievijas karaspēka "izvešanai" ir cits mērķis, proti, rotējot atsevišķām Krievijas karaspēka vienībām, ienaidnieks vēlas radīt maldīgu ilūziju, ka viņš ir atteicies no Kijivas ielenkšanas plāna.

ASV jau iepriekš fiksējusi, ka Krievijas spēki sāka atkāpties no Kijivas nomalēm un uzsāk koncentrēt pozīcijas Ukrainas dienvidos un austrumos.

Savukārt ASV Aizsardzības ministrija brīdina, ka pašreizējā it kā daļēja Krievijas karaspēka izvešana no Kijivas un Čerņigovas virzieniem var liecināt par ienaidnieka spēku pārgrupēšanu jaunam triecienam.

“Sargs.lv” jau vēstīja, ka pēc miera sarunām Stambulā, Krievijas diktatora Vladimira Putina palīgs Vladimirs Medinskis paziņoja par iespējamo krievu karaspēka samazināšanos Kijivas un Čerņigovas virzienā.

Krievijas Federācijas Aizsardzības ministrija apgalvo, ka "speciālās operācijas" "pirmais posms" ir pabeigts un notiek pāreja uz uzbrukumiem Donbasā.

Turklāt Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Oleksejs Arestovičs, komentējot esošos Krievijas spēku manevrus, secināja, ka Kremļa plāni sagrābt Ukrainas galvaspilsētu "pilnībā izgāzās".

Jau ziņots, ka Ukrainas bruņotie spēki atbrīvo okupēto Sumi reģionu, daļu no Harkovas un Kijivas apgabaliem. Krievu kolonnas pamet iepriekšminētos apgabalus.

 

Dalies ar šo ziņu