Ukrainas militārpersonas atsakās atstāt Mariupoli

Konfliktu zonas
Sargs.lv/Interfax
Karš Ukrainā
Foto: Iedzīvotāju līķi Mariupolē/REUTERS/Scanpix

Ukrainas karavīri atteikušies pamest Mariupoli, jo nevēlas atstāt pilsētā ievainotos un nogalinātos cilvēkus, ziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zeļenskis, uzsverot, ka piedāvājis karavīriem atstāt pilsētu, lai glābtu savas dzīvības.

"Mariupoles pilsētā ir mūsu karaspēks, bet krievu karaspēks okupēja visu, ko varēja okupēt. Viņi neiebrauca vien pilsētas daļā, kur ir mūsu puiši, kuri atteikušies pamest pilsētu. Turklāt viņu ģimenes [ Ukrainas karavīru] ar mani ir sazinājušās. Reizi divās dienās sazinos ar šiem karavīriem. Es viņiem teicu – es visu saprotu, bet, ja jūtiet, ka jums ir jāpamet pilsēta, ja jūtiet, ka tā ir pareizi, ja jūs varat izdzīvot – dariet to," intervijā Krievijas žurnālistiem sacīja Zeļenskis.

"Es ļāvu viņiem izvēlēties, bet viņi teica - mēs nevaram pamest pilsētu, ir ievainoti cilvēki, mēs neatstāsim ievainotos. Karavīri uzsvēra, ka neatstās mirušos iedzīvotājus," viņš piebilda.

Prezidentam skaidrojot situāciju Mariupolē ziņoja, ka ieejas un izejas no pilsētas bloķējušas Krievijas militārpersonas, osta ir mīnēta, Krievijas karaspēks apšaudīja humānās kravas, nogalinot autovadītājus, kā arī iznīcināja humāno palīdzību. Tā ir  acīmredzama katastrofa.

"Lai jūs saprastu, pilsētā uz ceļiem un ietvēm ir līķi, kuri ir gan krievu karavīri, gan Ukrainas pilsoņi. Neviens tos nesavāc. Skats ir biedējošs, bet  mūsu militārpersonas nav gatavas atstāt mirušos. Pilsētu atsakās atstāt ne tikai virsnieki, bet visi Ukrainas bruņotie spēki. Tātad viņi sargā pilsētu un sargā ievainotos, sargā mirušos, jo vēlas viņus  apglabāt. Mēs gribējām līķus izvest no pilsētas, par to jautājām Krievijas Federācijai, bet mums to neatļāva,” sacīja prezidents.

Dalies ar šo ziņu