Arestovičs: Krievijas iebrucējiem šobrīd ir "operācionālā pauze"

Konfliktu zonas
Sargs.lv/UNIAN
Karš Ukrainā
Foto: Reuters/Scanpix

Šobrīd Krievijas ienaidnieks īsteno "operacionālo pauzi". Okupētajos apgabalos notiek vien vietējās kaujas, ziņo Ukrainas prezidenta kancelejas vadītāja padomnieks Oleksijs Arestovičs.

"Šobrīd Ukrainā notiek Krievijas bruņoto spēku darbības pauze un notiek lokālas kaujas. Pat tajās pilsētās, kur ienaidnieks ir koncentrējis galvenos spēkus - Mariupolē, Izjumā, Volnovahā, Hersonā, Mikolajivā - ienaidnieks nevar tikt uz priekšu. Tur notiek vien lokālas nozīmes taktiskās cīņas," sacīja Arestovičs.

Viņš skaidroja, ka šī darbības pauze ir saistīta ar to, ka okupantiem "nav iespēju uzbrukt".

"Viņi pat dodas uz viņiem "karstākajiem" rajoniem un ķeras klāt sportistiem, policistiem un izglītības centriem. Tas nozīmē, ka viņiem kaut kur jāatrod vismaz 10-20 bataljonu taktiskās grupas. Un ar savām konfrontācijām jāiegūst vismaz kaut kādi kara panākumi, bet kaujas laukā, manuprāt, viņiem tas neizdosies," sacīja Arestovičs.

Prezidenta kancelejas vadītāja padomnieks atzīmēja, ka Krievija meklē arī pieejas Baltkrievijai, lai to iesaistītu karā, meklējot iespēju veikt "slēptu mobilizāciju". Turklāt cilvēki, kuri nav gatavi kaujai, tiek iemesti iepriekš sagatavotajās pozīcijās pie Hersonas un Harkovas, un citur, sacīja biroja vadītāja padomnieks.

Pēc O.Arestoviča teiktā, "no 10 Krievijas armijām, kas viņiem ir, trīs jau ir iznīcinātas Ukrainā, tostarp viena gaisa armija". "Tā ir trešā daļa no visiem Krievijas Federācijas bruņotajiem spēkiem," viņš teica.

“Sargs.lv” jau vēstījis, ka 24. februārī agri no rīta Krievijas karaspēks iebruka Ukrainas teritorijā.

Krievijas diktators Vladimirs Putins nosauca karu par "militāru operāciju", kuras mērķis ir Ukrainas "demilitarizācija" un "denacifikācija".

Ukrainas Aizsardzības ministrija ziņo, ka uz 21.martu Ukrainā iznīcināti aptuveni 15 tūkstoši krievu okupantu.

Savukārt Krievijas Federācijā apgalvo, ka "īpašās operācijas" laikā Ukrainā bojā gājuši tikai gandrīz 500 krievu karavīru.

Dalies ar šo ziņu