Telefonsarunās atklājas - krievu armijai nav ne tehnikas, ne karavīru un pat pārtikas

Konfliktu zonas
Sargs.lv/UNIAN/UKRINFORM
Karš Ukrainā
Foto: UKRINFORM

Krievu armijas okupanti Ukrainā zaudē ticību saviem komandieriem, armijai un Krievijas Federācijas vadībai, ziņo Ukrainas Drošības dienests.

“Ziņas no krievu iebrucēju nometnes: komandieri bēg, karavīri ir bez pārtikas, ieročiem, naudas un medicīniskās palīdzības. Atkal saņemam apstiprinājumu, ka krievu iebrucēji tiek sūtīti nāvē,” teikts ziņojumā.

Drošības dienesta pārtvertajos telefonsarunu ierakstos, kāds krievu karavīrs vecākiem bailīgi saka: "Mūsu vadība mūs pameta pavisam, tā atkāpās, mums ir tikai ūdens, mēs dabūjām ūdeni."

Viņš arī stāsta par šausmīgām cīņām, par medicīniskās palīdzības trūkumu ievainotajiem: “Tevi neviens neņem hospitālī. Es saku, man griežas galva. Viņi saka – mums nav laika, ej karo.”

 

 

“Krievu iebrucēji Ukrainā zaudē ticību komandieriem, savai armijai un Krievijas Federācijas vadībai. Viņi saprot, ka viņi nevienam nav vajadzīgi, un viņi ir atstāti likteņa varā,” norādīja drošības dienests.

Vēl kāds krievu okupants telefonsarunā saka: “Ēdiena nav, ūdens nav. Vakar bija kauja, viss tika iznīcināts. Mēs neredzam iemeslu, kāpēc atrasties šeit (Ukrainā). Mums nav ne drošības, ne aizsardzības, mums nav pat degvielas. Palikuši apmēram tikai četrdesmit vīri. Lūk, divdesmit pirmais gadsimts.”

Cits Krievu okupantu sarunas ierakstā sūdzas par savu komandēšanu vecākiem, runā arī par karavīru un tehnikas trūkumu.
 

“Gaidīsim papildinājumus tehnikā, cilvēkus. Mums ir palicis maz vīru, daudzi gājuši bojā, daudzi ievainotie,” radiniekiem ziņo karavīrs.

 

Dalies ar šo ziņu