Lukašenko atzīstas:Ukrainā notiek karš

Konfliktu zonas
Sargs.lv/UNIAN
Karš Ukrainā
Foto: Foto: AFP/Scanpix

Pašpasludinātais Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko publiski paziņojis, ka Ukrainā notiek nevis "īpaša operācija", bet gan karš. Acīmredzot Baltkrievijas diktators aizmirsa Kremļa apmācības rokasgrāmatu un apmulsa. Sākumā viņš runāja par "Krievijas Federācijas operāciju" Ukrainā, bet pēc tam atzina, ka tas ir karš, intervijā Lukašenko skaidroja Japānas telekanālam.

Vienlaikus viņš uzskata, ka ceļš uz kara beigšanos ir tuvu, jo Krievijas diktators Vladimirs Putins, esot piedāvājis Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim "pieņemamus miera apstākļus".

"Esmu pārliecināts, ka tuvākajā laikā šis konflikts - Krievijas operācija - beigsies mierīgi. Pirmo reizi pateikšu galveno: Krievija piedāvā Ukrainai, Putins Zeļenskim, to es zinu noteikti, absolūti pieņemamu līguma versiju. Iespējams, ka Ukraina un Krievija vienosies, un parakstīs līgumu. Ja Zelenskis tam nepiekritīs, tad, ticiet man, viņam galu galā būs jāparaksta padošanās akts. Krievija nezaudē šajā karā. Jūs arī esat par to simtprocentīgi pārliecināts," sacīja Lukašenko.

Krievijas diktatora tuvākais līdzgaitnieks uzskata, ka Baltkrievijai nebūs jākaro ar Ukrainu, taču neizslēdza arī šādu variantu.

"Rietumi nespēs mūs ievilkt šajā konfliktā. Mēs esam pietiekami gudri, lai neiesaistītos šajā konfliktā.  Šodien amerikāņi un viņu partneri mūs iespiež šajā konfliktā," sacīja Lukašenko.

“Sargs.lv” jau vēstīja, ka  ASV Valsts kase apstiprinājusi kārtējo sankciju paketi pret Baltkrieviju, konkrēti, pret Lukašenko dēlu Dmitriju Lukašenko un vairākiem Baltkrievijas uzņēmumiem. Arī Apvienotā Karaliste ieviesa jaunas sankcijas pret Baltkrieviju. Savukārt Baltkrievija, reaģējot uz Eiropas Savienības, ASV, Lielbritānijas un citu valstu sankcijām, nolēma ierobežot preču importu un ārzemnieku ieceļošanu.

Dalies ar šo ziņu