Krievu okupanti mīnē Ukrainas lauksaimniecības zemes

Konfliktu zonas
Sargs.lv/Ukrinform
Krievu okupantu mīnētās teritorijas Austrumukrainā
Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Vadims Deņisekno paziņojis, ka virknē okupēto Ukrainas reģionu krievu iebrucēji varētu apzināti mīnēt lauksaimniecības zemju platības.

 

“Diemžēl virknē Ukrainas reģionu ir draudi lauksaimniecībai, jo ienaidnieki mīnē ne tikai rūpniecības objektus, ne tikai infrastruktūru vai pilsētu teritorijas, bet, diemžēl arī lauksaimniecības zemes,” sacīja V. Deņisenko.

Pēc viņa teiktā Krievijas iebrucēju nomīnēto apvidu atmīnēšanas darbi varētu aizņemt vairākus gadus.

“Šobrīd mēs apkopojam informāciju par mīnu laukiem visos Ukrainas reģionos, veidojam attiecīgas mīnēto teritoriju kartes. Galvenokārt mēs atzīmējam tās vietas, kur šobrīd ir Krievijas karaspēks, kā arī vietas, kurās tas ir ieņēmis iepriekš, bet no kurām mēs to esam padzinušui,” skaidroja V. Deņisenko.

Jau vēstīts, ka šis ir tikai viens no Krievijas pastrādātajiem kara noziegumiem Ukrainā. Ukrainas izlūkdienesti 15.martā publiskoja Krievijas aizsardzības ministra Sergeja Šoigu vēstuli Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam, kurā viņš lūdz atļaut pilna apmēra mežu izciršanu Ukrainas okupētajās teritorijās ar mērķi koksni ne tikai izmantot kara vajadzībām, bet to pārdot, lai gūtu ienākumus grūtībās nonākušās Krievijas okupācijas armijas finansēšanai.

Krievijas iebrucēji Ukrainā līdz šim izcēlušies ar neiedomājamu brutalitāti. Kopš Krievijas agresijas sākuma pret Ukrainu, krievu karavīri pieķerti ne tikai marodierismā, bet arī izvarošanās un apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā. Tāpat Krievijas iebrucēji turpina Ukrainas civiliedzīvotāju sistemātisku iznīcināšanu ar artilēriju, raķetēm un aviāciju. Saņemtas ziņas, ka Krievijas karaspēks pret civiliedzīvotājiem izmanto kasešu munīciju, termobāriskos lādiņus un citus starptautiski aizliegtos ieročus.

Dalies ar šo ziņu