Laikraksts: Krievijas FDD gatavo soda operācijas ieņemtajās Ukrainas teritorijās

Konfliktu zonas
LETA/BBC
Krievu okupanti Ukrainā
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas Federālajam Drošības dienestam (FDD) dots uzdevums gatavot soda operācijas sagrābtajās Ukrainas pilsētās, lai salauztu iedzīvotāju pretestību un piedotu jaunu sparu Ukrainā izvērstajam uzbrukumam, vēsta Lielbritānijas laikraksts FT, atsaucoties uz Eiropas specdienestiem un amatpersonām.
 

"Viņi izstrādā scenārijus iespējamo protestu un pretošanās apspiešanai, arī nežēlīgai pūļu izklīdināšanai, represijām pret organizatoriem, un, iespējams, pat publiskiem nāvessodiem, lai iebiedētu protestējošos ukraiņus," sacīja Eiropas amatpersona.

Ukraiņi izrāda sīvu pretestību Krievijas armijai, ko, citējot Kremļa propagandistus, prezidents Vladimirs Putins nosūtījis "atbrīvot" viņus no "narkomānu, neonacistu un banderiešu bandas". Kremlis apgalvo, ka vēlas iznīcināt vienīgi Ukrainas armiju un ukraiņu ievēlēto valdību, bet pārējos iedzīvotājus nogalināt negrib.

Neapbruņoti ukraiņi guļas zem tankiem, protestē ieņemtajās pilsētās, iesaistās atklātās sadursmēs ar pamatīgi apbruņotiem Krievijas karavīriem.

Soda operācijas ļaus Putinam pretošanos apspiest un atvieglot dzīvi armijai, uzskata analītiķi. Bet galvenais, tas nebūs dārgi, kas Kremlim ir svarīgi sankciju un militāro zaudējumu apstākļos.

Dalies ar šo ziņu