"Pasaulē tam nav analoga" jeb Krievijas propaganda reālajā dzīvē

Konfliktu zonas
Sargs.lv/Twitter
Krievijas armijas pārapgādes automašīna, kurai pasaulē tiešām nav analoga
Foto: Krievijas armijas pārapgādes automašīna, kurai pasaulē tiešām nav analoga Ukraine Weapons Tracker/Twitter

Krievija savos kontrolētajos medijos bieži par sava karaspēka tehniku izsakās, ka tai pasaulē nav analoga (v mire analogov netu). "Twitter" lietotāja "Ukraine Weapons Tracker" publicētājās Krievijas pārapgādes automašīnu bildēs ir redzams, ka tiešām Krievijai beidzot ir izdevies radīt kaut ko unikālu - bērza bruņutransportu.

Kremļa mediji 2014. gadā izsmēja Ukrainas iedzīvotājus, kuri ar visiem spēkiem un paņēmieniem centās aizstāvēties pret Krievijas iebrukumu. Tajā brīdī tas bija saprotams, jo civilajiem iedzīvotājiem nav daudzu miljardu budžets, lai ražotu militāro tehniku. To gan nevar teikt par Krievijas armiju, kura ierindojas starp lielākajām armijām pasaulē.

Ukrainas bruņotie spēki ir neitralizējuši ievērojamu daudzumu ar okupantu karaspēka transportu un lidaparātiem. Iespējams tieši Ukrainas lielā pretestība ir likusi Krievijas armijai ķerties pie savdabīgiem veidiem kā aizsargāt savu tehniku.

Koka bruņu transports
Papildus aizsardzība okupantu karaspēka transportam Ukraine Weapons Tracker/Twitter

Lai arī Krievijas karaspēks ir centies "apbruņot" savas automašīnas, tomēr tas nav palīdzējis, jo konkrētie transportlīdzekļi ir atrasti pamesti. Iespējams Krievijas karavīri bija devušies dziļāk mežā pēc papildus "bruņojuma".

Dalies ar šo ziņu