Krievijas ieņemtajā Hersonā plānots inscenēt mītiņu par apvienošanos ar Krimu

Konfliktu zonas
LETA--UKRAINSKA PRAVDA/UNIAN
Sieviete protestē pret karu Ukarinā, uz plakāta rakstot: "Esmu krieviete. Esmu par Ukarinu!"
Foto: Sieviete protestē pret karu Ukarinā, uz plakāta rakstot: "Esmu krieviete. Esmu ar Ukarinu!"/Foto: AFP/Scanpix

Krievijas ieņemtajā Ukrainas pilsētā Hersonā ir plānots piektdien inscenēt mītiņu par Hersonas apgabala apvienošanos ar Krimu, kurā piedalītos no Krimas ievesti demonstranti, paziņoja Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba.

"Kad Krievijas pilsoņi nespēj sasniegt reālus mērķus, viņi koncentrējas uz viltotām teletranslācijām. Sagrābuši televīzijas torni Hersonā, viņi plāno šovu - Krievijas karaspēks sniedz humāno palīdzību, bet neīsti vietējie, kas atvesti no Krimas, rīko neīstu demonstrāciju par Hersonas apgabala apvienošanos ar Krimu," sacīja ministrs.

Iepriekš tika ziņots, ka Hersonā ierodas mašīnas ar cilvēkiem no Krievijas anektētās Krimas, lai viņi piedalītos viltus separātistu mītiņā, paužot atbalstu okupācijai. 

Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes Dezinformācijas apkarošanas centrs ziņoja, ka Krievijas infoteroristi izplata jaunu dezinformāciju par notikumiem Hersonā.

"4.martā Brīvības laukumā Hersonā krievu okupanti vicinās Krievijas karogus un kliegs, ka Hersona ir "Hersonas tautas republika"," teikts Ukrainas Īpašo sakaru un informācijas aizsardzības valsts dienesta paziņojumā.

Lai sarīkotu šo mītiņu, Hersonā ieradīsies divi lieli autobusi, 20 automobiļi un cita motorizētā tehnika ar cilvēkiem no Krimas.

"Vēršamies pie Hersonas pilsētas iedzīvotājiem! Neļaujiet sevi piemānīt! Netuvojieties šim masu pasākumam! Neticiet viltus ziņām!" Ukrainas Īpašo sakaru un informācijas aizsardzības valsts dienests brīdināja vietējos ukraiņus.

Krievijas armija ceturtdien Hersonā ieņēma vietējās raidsabiedrības telpas, lai dezorientētu ukraiņus, sētu viņos paniku un noskaņotu padoties, izplatot dezinformāciju par it kā notikušu kapitulāciju un miera līguma parakstīšanu ar Krieviju.

"Nekrietnais ienaidnieks: tas plāno atvest humāno konvoju no Krievijas un žurnālistus, uzņemt sižetus, kā Krievijas karavīri nodrošina pilsētas iedzīvotājiem ēdienu un medikamentus. Rezultāts būs vēl viena propaganda Krievijas patērētājam," paziņoja Ukrainas Iekšlietu ministrija. 

Dalies ar šo ziņu