A. Klimovičs no Ukrainas ziņo, ka pirmais brīvprātīgais no Latvijas ir zemessargs Gundars Kalve

Konfliktu zonas
Sargs.lv
Atis Klimovičs
Foto: Ekrānšāviņš no A. Klimoviča video/Twitter

Žurnālists un zemessargs Atis Klimovičs ziņo no Ukrainas pilsētas Ļvovas, kurā pats šorīt ieradies, ka pirmais latvietis, kas pievienojies ukraiņiem cīņā pret krievu okupantiem, ir uzņēmējs, Jēkabpils Latviešu biedrības valdes loceklis un zemessargs Gundars Kalve.

Savā video uzrunā vietnē “Twitter” A. Klimovičs stāsta, ka šorīt ieradies pie Ukrainas pislētas Ļvovas galvenā kara komisariāta, kur redzējis daudz brīvprātīgo, tai skaitā arī no citām valstīm – gan ar, gan bez iepriekšējas kaujas pieredzes.

Viņš informē, ka pirmais latvietis, kurš atsaucies Ukrainas prezidenta V. Zelenska aicinājumam pievienoties Starptautiskajam teritoriālās aizsardzības bataljonam, ir Jēkabpils Latviešu biedrības valdes loceklis un zemessargs Gundars Kalve.

Image
Gundars Kalve
Foto: Gundars Kalve/personīgais arhīvs

Plašu sabiedrības uzmanību viņš izpelnījās 2021. gada 24. februārī, kad G. Kalve viens ar tehnikas palīdzību novāca okupantu “pieminekli” Jēkabpilī - zaļo lielgabalu, kas atradās uz pilsētas centrālās ielas.

A.Klimovičs  informē – viņam zināms, ka arī citi latvieši jau esot ceļā uz Ukrainu, lai karotu Ukrainas pusē pret krievu okupantiem.

Jau ziņots, ka Zelenska birojs sestdien paziņoja, ka Ukrainā tiek veidots Starptautiskais teritoriālās aizsardzības bataljons, kura sastāvā būs ārzemnieki, kas vēlas pievienoties pretošanās operācijai pret Krievijas okupantiem un pasaules drošības aizsardzībai.

“Sargs.lv” jau rakstīja – reaģējot uz šo lēmumu, Latvijas Republikas Saeima 28. februārī ārkārtas sēdē steidzamības kārtā atbalstīja grozījumus Nacionālās drošības likumā, lai ļautu Latvijas iedzīvotājiem kā brīvprātīgajiem karot Ukrainas pusē.

Dalies ar šo ziņu