Ukrainas armija varonīgi cīnās pret okupantiem; vissmagākās kaujas šonakt notiek Kijevā

Konfliktu zonas
LETA/UKRAINSKA PRAVDA/AFP
Kijeva
Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas bruņotie spēki 26. februāra rītā paziņoja, ka ir atvairījuši Krievijas armijas uzbrukumu vienā no Kijevas galvenajām ielām - Uzvaras prospektā. Sīvas cīņas, īpaši galvaspilsētas pievārtē notiek visu šo nakti.

Krievija "uzbruka vienai no armijas vienībām Uzvaras prospektā Kijevā. Uzbrukums tika atvairīts", armija pavēstīja savā "Facebook" lapā.

Uzbrukums Uzvaras prospektā notika Beresteiskas metro stacijas tuvumā. Arī vietnē "Twitter" tika publicēti daudzi video ar vērienīgiem sprādzieniem šajā apvidū.

Tāpat Ukrainas aviācija piektdienas vakarā deva spēcīgu triecienu Krievijas bruņutehnikai, kas bija koncentrēta Hersonas pilsētā, piespiežot ienaidnieku atkāpties, un pilsēta atkal nonāca Ukrainas bruņoto spēku kontrolē,

Ukrainas armija jau no piektdienas rīta smagās kaujās ar okupantiem cīnījās par Hersonu un pārceltuvi pār Dņepru. Svarīgā pārceltuve vairākas reizes pārgāja no vienām rokām otrās, bet pēc smagām kaujām Ukrainas spēki zaudēja kontroli pār to.  Pa dienu tika ziņots, ka Hersonas pilsētu ieņēmuši Krievijas spēki, tomēr drīz situācija mainījās.

Medijos tika publicēti fotoattēli no kaujas lauka, blakus esošā Slavas parka memoriāla un Nezināmā kareivja pieminekļa fotogrāfijas. Virs memoriāla tika pacelts Ukrainas karogs.

Dalies ar šo ziņu