Krievijas okupanti draudēs nogalināt Ukrainas karavīru ģimenes, ja tie nepadosies.

Konfliktu zonas
Sargs.lv/CNN

ASV prezidenta Džo Baidena administrācijai ir pamats uzskatīt, ka Krievijas okupanti draudēs nogalināt ukraiņu karavīru ģimenes, ja tie nepiekritīs padoties, tā piektdien raidsabiedrībai CNN paziņojusi kāda anonīma ASV prezidenta administrācijas amatpersona.

“Mūsu rīcībā esošā informācija norāda, ka Krievijai ir plāns iebiedēt ar Ukrainas karavīru ģimeņu iznīcināšanu, ja tie atteiksies padoties,” sarunā ar CNN sacīja amatpersona, kas vienlaikus slavēja Ukrainas karavīru neticamo varonību, kādu tie parādījuši pirmajās cīņu dienās.

Tiesa ASV Valsts departaments, vaicāts par šādas informācijas ticamību uzreiz nesniedza atbildi.

Vienlaikus CNN atgādina, ka ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens vēl pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā brīdināja, ka invāzijas laikā Krievijas okupanti veiks plašus noziegumus pret cilvēci.

“Visi pierādījumi liecina, ka Krievijas mērķis ir aplenkt Kijevu. Mēs uzskatām, ka Maskava plāno īstenot plašus cilvēktiesību pārkāpumus, vēl jo vairāk tos vērst tieši pret ukraiņu tautības cilvēkiem,” ceturtdien paziņoja E. Bilnkens.

Arī Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba piektdien pauda līdzīgas bažas. 

Tikmēr CNN avots norādīja, ka Krievija gatavo plašu dezinformācijas kampaņu, liekot Ukrainas karavīriem padoties.

"Mēs slavējam Ukrainas tautu par tās spēka un apņēmības izrādīšanu, reaģējot uz neprovocētu ievērojami lielāku bruņoto spēku uzbrukumu," sacīja amatpersona. “Tomēr mēs esam nobažījušies, ka Krievija plāno graut viņu morāli un pamudināt padoties ar dezinformācijas palīdzību. Mūsu informācija liecina, ka Krievija veido dezinformācijas kampaņu, publiskojot nepatiesas ziņas par Ukrainas karaspēka plašo padošanos.”

Iepriekš “Sargs.lv” jau rakstīja, ka saskaņā ar ASV izlūkdienestu sagatavoto informāciju, Krievija ir sagatavojusi īpašus “nošaušanas sarakstus”, kuros ir iekļauta ne vien Ukrainas politiskā vadība, bet arī sabiedrībā pazīstami cilvēki, pretkorupcijas aktīvisti, Ukrainā dzīvojošā Baltkrievijas opozīcijas diaspora, kā arī seksuālo minoritāšu pārstāvji.

Krievija ceturtdien, kopā ar Baltkrieviju agri no rīta uzsāka visaptverošu iebrukumu Ukrainā. Rietumvalstis Krieviju jau sodījušas par agresiju, piemērojot tai smagas ekonomiskās sankcijas.

Dalies ar šo ziņu