Cenšoties apturēt krievu tanku kolonnu pie Krimas pussalas varoņa nāvē miris V. Skakuns.

Konfliktu zonas
Sargs.lv/Daily Beast

Lai apturētu Krievijas okupantu tanku virzību pie Krievijas sagrābtās Krimas pussalas, līdz ar sagraušanai domāto tiltu bija spiests uzspridzināties Ukrainas Jūras kājnieku korpusa karavīrs Vitālijs Skakuns, paziņojis Ukrainas bruņoto spēku ģenerālštābs.

Viņš bija viens no Ukrainas Jūras kājniekiem, kuri cīnījās lai atvairītu Krievijas tanku kolonnu pie Heņceskas tilta Hersonas apgabalā.

Ukrainas karaspēks bija pieņēmis lēmumu tiltu uzspridzināt, un V.Skakuns uzņēmās veikt šo uzdevumu.

“Tilts tika mīnēts, bet viņam neizdevās no turienes tikt prom laikus. Kā stāstīja V.Skakuna ieroču brāļi, Vitālijs ar viņiem sazinājās un teica, ka gatavojas uzspridzināt tiltu. Īsi pēc tam atskanēja sprādziens," sacīja Ukrainas militārpersonas.

Lai gan V.Skakuns mira notikuma vietā, viņa kaujas biedri viņu slavēja par varonību, jo šādi "ievērojami palēninājuši ienaidnieka virzību", kas ļāva pārējiem karavīriem pārgrupēties un izvietot aizsardzību.

V. Skakunam tiks piešķirts pēcnāves apbalvojums par “varonīgu rīcību”.

 "Krievu okupanti, ziniet, ka zeme degs zem jūsu kājām," atgādina Ukrainas bruņoto spēku ģenerālštābs.

Jau vēstīts, ka kopš 24. februāra Krievija īsteno pilna apmēra iebrukumu Ukrainā. Sīvas kaujas notiek visā valsts teritorijā. Tāpat pienāk ziņas par daudziem krievu okupantu pastrādātajiem kara noziegumiem pret Ukrainas civiliedzīvotājiem.

Dalies ar šo ziņu