NATO ģenerālsekretārs nosoda Krieviju par okupēto Austrumukrainas teritoriju "neatkarības" atzīšanu

Konfliktu zonas
LETA/DPA
NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs
Foto: AFP/Scanpix

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs pirmdien nāca klajā ar paziņojumu, kurā nosodīja Krievijas prezidenta Vladimira Putina lēmumu atzīt Maskavas atbalstīto kaujinieku bandu pašpasludināto republiku "neatkarību" Austrumukrainā.

Kremļa lēmums atzīt tā dēvētās Doņeckas un Luhanskas "tautas republikas" "grauj centienus atrisināt konfliktu un pārkāpj Minskas vienošanās", tviterī paziņoja Stoltenbergs.

NATO "atbalsta Ukrainas suverenitāti un teritoriālo integritāti. Mēs aicinām Maskavu apturēt konflikta uzkurināšanu un izvēlēties diplomātiju," piebilda Ziemeļatlantijas alianses vadītājs.

Kā ziņots, Krievijas Valsts dome pagājušajā nedēļā pieņēma rezolūciju, aicinot Putinu atzīt okupēto Ukrainas teritoriju "neatkarību", un pirmdien šis jautājums tika apspriests Krievijas Drošības padomes sēdē.

Krievijas prezidents pirmdien telefonsarunā ar Vācijas kancleru Olafu Šolcu un Francijas prezidentu Emanuelu Makronu paziņoja, ka tuvākajā laikā parakstīs dekrētu par okupēto Austrumukrainas teritoriju "neatkarības" atzīšanu.

Putins pirmdienas vakarā parakstīja dokumentus par abu "tautas republiku" atzīšanu un "draudzību, sadarbību un palīdzību" starp tām un Krieviju.

Dalies ar šo ziņu