Pie Kabulas lidostas nogranduši divi sprādzieni

Konfliktu zonas
LETA/AP/RFE/RL/AFP
Afganistāna
Foto: Foto: ZUMAPRESS/Scanpix

Ceturtdien pie Kabulas lidostas nogranduši divi sprādzieni, kuros nogalināti vismaz 13 un ievainoti desmitiem cilvēku, upuru vidū ir arī ASV karavīri, ziņo aculiecinieki un amatpersonas. Pentagona preses sekretārs Džons Kērbijs apstiprināja, ka pie lidostas notikuši divi sprādzieni, kuros ir upuri.

Viņš sacīja, ka viens sprādziens noticis pie lidostas vārtiem un vēl viens nograndis netālajā viesnīcā.

Pēc viņa teiktā, sprādzienos nogalināti vairāki amerikāņu karavīri un vairāki karavīri guvuši ievainojumus. Konkrētus skaitļus Kērbijs neminēja.

Talibi paziņoja, ka ievainoti vismaz 52 cilvēki. Talibu pārstāvis sakariem ar presi Zabihulla Mudžahids pavēstīja, ka 13 līdz 20 cilvēki gājuši bojā.

Viņš piebilda, "Taliban" stingri nosoda uzbrukumu un spers visus soļus, lai vainīgos sauktu pie atbildības. Mudžahids arī norādīja, ka uzbrukums noticis vietā, kur par drošību ir atbildīgi ASV spēki.

Telekanāls "Fox News" un izdevums "The Wall Street Journal" vēsta, ka divos bumbu sprādzienos nogalināti četri amerikāņu jūras kājnieki.

Pēc kāda aculiecinieka teiktā, sprādziens noticis cilvēku pūlī, kas cenšas iekļūt lidostā.

Pie Kabulas lidostas pulcējas tūkstošiem cilvēku, kas vēlas pamest Afganistānu pēc tās nonākšanas talibu rokās.

ASV un Lielbritānija trešdienas vakarā brīdināja, ka Kabulas lidostā un tās apkārtnē ir augsts teroristu uzbrukuma draudu līmenis.

Tiem, kuri atrodas pie trim ieejām lidostas teritorijā, nekavējoties jādodas prom, jo ir draudi drošībai, norādīja ASV Valsts departaments.

Dalies ar šo ziņu