Uz Tadžikistānu pārbēguši vēl vairāk nekā tūkstotis afgāņu karavīru

Konfliktu zonas
LETA/AFP
Afganistāna
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

Agrā pirmdienas rītā uz kaimiņos esošo Tadžikistānu pārbēguši vēl vairāk nekā tūkstotis afgāņu karavīru, ziņo Tadžikistānas Nacionālās drošības komiteja.

Turpinoties ASV un citu rietumvalstu karaspēka izvešanai no Afganistānas, pēdējo nedēļu laikā talibi valsts ziemeļos izvērsuši vairākas liela mēroga uzbrukuma operācijas, kuru ietvaros cita starpā nemiernieku rokās nonācis galvenais robežšķērsošanas punkts uz robežas ar Tadžikistānu.

Pēc kaujām ar talibiem, kas notikušas naktī uz pirmdienu, uz Tadžikistānu, "glābjot savas dzīvības", pārbēguši 1037 valdības karaspēka karavīru, paziņojusi Tadžikistānas Nacionālās drošības komiteja.

"Ņemot vērā labu kaimiņattiecību principu un turoties pie nostājas par neiejaukšanos Afganistānas iekšējās lietās, afgāņu valdības spēku militārpersonām dota atļauja ieiet tadžiku teritorijā," teikts komitejas paziņojumā, kuru izplatījusi oficiālā ziņu aģentūra "Khovar".

Paziņojumā teikts, ka talibu kontrolē tagad nonākuši seši rajoni Badahšānas provincē, kas atrodas valsts ziemeļaustrumos un robežojas ar Tadžikistānu.

Kā ziņots pagājušās nedēļas nogalē uz Tadžikistānu jau pārbēguši vēl vairāk nekā 300 afgāņu militārpersonu.

Dalies ar šo ziņu