Vācijas armija no Afganistānas mājās vedīs savus alus krājumus

Konfliktu zonas
Sargs.lv/AP/Deutsche Welle/Task and Purpose
Vācijas karavīri atpūtas brīdī, dzerot alu
Foto: Foto: Bundeswehr/Sebastian Wilke

Sabiedrotajiem izvedot savus spēkus no Afganistānas, Vācijas armija saskārusies ar nebijušu loģistikas problēmu – alus krājumu izvešanu. Saskaņā ar vācu žurnāla “Der Spiegel” ziņojumu, Vācijas armija no Afganistānas plāno atgriezt aptuveni 20 000 litru alus un 340 pudeles vīna, ko drošības apsvērumu dēļ karavīriem vairs nav ļauts patērēt.

Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāve Kristīna Rotsi (Christina Routsi) paudusi, ka nesenais Vācijas spēku komandiera Afganistānā nesenais lēmums drošības apsvērumu dēļ aizliegt alkohola lietošanu laikā, kad no valsts tiek izvesti sabiedroto spēki, radījis pamatīgu alus uzkrājumu. Vācijas armija no Afganistānas plāno atgriezt aptuveni 65 000 bundžas alus.

Vācijas armijai juridisku un reliģisku apsvērumu dēļ liegts pārdot alkoholu vietējiem karavīriem, kā arī vides apsvērumu dēļ nav iespējams to iznīcināt, tādēļ nepieciešams to no valsts izvest. Vācu karavīriem līdz šim bijušas tiesības patērēt divas alus bundžas dienā. Kontrastam, ASV armijas karavīriem Afganistānā tikpat kā nav ļauts lietot alkoholu.

K. Rotsi sacīja, ka armija atradusi civilo uzņēmēju, kurš izvedīs alkoholu no valsts pirms vācu karaspēka izvešanas no Afganistānas, tuvāko mēnešu laikā noslēdzoties NATO misijai.

Ieņēmumiem no alus pārdošanas pēc tā izvešanas vajadzētu segt transportēšanas izmaksas, ziņo armija.

Dalies ar šo ziņu