Talibi sagrābj savā kontrolē vēl divus rajonus Afganistānas ziemeļos

Konfliktu zonas
LETA/DPA
Ierakumi Afganistānā
Foto: Foto: REUTERS/Scanpix

Talibi ieguvuši kontroli pār vēl diviem rajoniem Afganistānas ziemeļos, piektdien paziņojušas vietējās amatpersonas.

24 stundu laikā talibu kontrolē nonācis viens rajons Fārjābas provincē un viens Baglānas provincē.

Fārjābā vairāk nekā 200 Afganistānas valdībai lojālo kaujinieku, kas vairākus gadus atradās aplenkumā, ceturtdien padevās talibiem.

Talibi sagrāba arī vairāk nekā simts militāro transporta līdzekļu, ziņoja vietējās amatpersonas.

"Viņi ar visu spēku cīnījās piecas dienas, bet viņiem beidzās munīcija. Beidzot viņi bija spiesti padoties talibiem," ziņu aģentūrai DPA sacīja viens no vietējās domes locekļiem. Bet cits piebilda, ka kaujinieki zaudējuši cīņas sparu pēc bruņoto spēku elites vienības karavīru bojāejas Davlat Abadas rajonā.

Ceturtdien amatpersonas ziņoja, ka vairāk nekā 20 Afganistānas bruņoto spēku specvienības karavīri gājuši bojā, mēģinot atgūt Davlat Abadas rajonu, ko talibi sagrāba pirms aptuveni desmit dienām.

Baglānas provincē drošības spēki pameta rajona centru un atkāpās uz armijas bāzi provinces galvaspilsētā, lai izbēgtu no talibu uzbrukumiem.

Kopš ASV un citas NATO valstis 1.maijā sāka izvest karavīrus no Afganistānas, talibi sagrābuši savā kontrolē vismaz 29 rajonus.

Afganistānā ir 34 provinces un aptuveni 400 rajoni.

Saskaņā ar ANO ziņojumu, pērn talibiem izdevās pakļaut savai kontrolei tikai piecus rajonus, četrus no kuriem valdības spēki pāris dienu laikā atguva.

Dalies ar šo ziņu