Sociālos tīklus pārpludina Krievijas bruņutehnikas kolonnas, kas dodas Ukrainas virzienā

Konfliktu zonas
Sargs.lv/ The Drive/ Defence Blog/ Reuters
Krievijas atbalstīto teroristu kaujinieks tankā Austrumukrainā
Foto: Foto: Valentin Sprinchak/TASS/Scanpix

Sociālo tīklu lietotāji fiksējuši vairākus Krievijas bruņoto spēku vilcienu ešelonus, kuri ar uzkrautu smago tehniku un karavīriem devušies Ukrainas robežas virzienā.

Nav īsti skaidrs, kad Ukrainas pierobežā sākusies Krievijas bruņoto spēku savilkšana. Tikmēr kopš 27.marta sociālajos tīklos parādījušies daudzi ieraksti, kuros redzami neskaitāmi dzelzceļa vagonu sastāvi ar dažāda veida smago kaujas tehniku, kura virzās Krievijas Dienvidrietumu robežu virzienā.

Tāpat sociālajos tīklos tiek publicētas fotoattēlu un video liecības par Krievijas kara tehniku, kas dodas  Ukrainas virzienā. Publicētajās liecībās parādās arī lielas helikopteru un kaujas lidmašīnu grupas, kas dodas Ukrainas virzienā.

Pārvietotās kara tehnikas sastāvos redzamas 152 milimetru pašgājēja artilērijas iekārtas “2S19 Msta-S”, kājnieku kaujas mašīnas BMP-3, tanki T-72, inženiertehnikas vienības, tostarp dažāda veida pārvietojamie tilti un amfībijas, kā arī daudzveidīgs apgādes transports.

 

Krievijas Dienvidrietumu reģionā militārās tehnikas pārvietošana bija redzama arī pagājušā mēneša sākumā, kad tā tur tika izvietota iepriekš izsludinātu militāro mācību ietvaros. Tomēr par jaunām mācībām Krievija informāciju nav izplatījusi. Oficiāli iepriekš izsludinātajām mācībām bija jānoslēdzas 23. martā, tomēr šajā reģionā atvestās karaspēka vienības pēc aizvadītajām mācībām nekur nav izvestas.

To, ka Ukrainas pierobežā tiek izvietots Krievijas karaspēks ceturtdien apstiprināja arī Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Saskaņā ar Kremļa oficiālo paziņojumu, nesenās Krievijas karaspēka un militārās tehnikas pārvietošana netālu no Krievijas robežas ar Ukrainu bija vērstas uz pašas Maskavas drošības nodrošināšanu un tā “nevienu neapdraudot”.

“Krievijas Federācija savā teritorijā izvieto savus bruņotos spēkus tā, kā pati vēlas. Nevienam par to nebūtu jāsatraucas, turklāt tas nevienam nerada draudus,” žurnālistiem ceturtdien paziņoja D. Peskovs.

“Maskava dara visu nepieciešamo, lai nodrošinātu savu robežu drošību,” sacīja D. Peskovs.

Viņš arī vēlreiz, par spīti iepriekš fiksētajiem pierādījumiem, ierastajā Kremļa manierē turpināja noliegt Krievijas karavīru klātbūtni Austrumukrainas konfliktā.

 

“Sargs.lv” jau rakstīja, ka Ukrainas un ASV amatpersonas paudušas par iespējamu Krievijas veicinātu konflikta eskalāciju Austrumukrainā. Pēdējās nedēļas laikā tur saasinājušās apšaudes Ukrainas karavīru un Kremļa atbalstīto teroristu starpā. Nesen vienā no tām bojā gājuši četri Ukrainas karavīri.

Dalies ar šo ziņu